Φίλε συνάδελφε,
Με την πανδημία του COVID-19 θα έχετε αντιληφθεί ότι η συχνότητα επικοινωνίας μας έχει μειωθεί. Πρόκειται για πρωτόγνωρο πρόβλημα που όλοι προσπαθούμε να εξοικειωθούμε με αυτό, ώστε να είμαστε πιο αποτελεσματικοί στην αντιμετώπισή του. Με την μέχρι σήμερα προσαρμογή μας με το πρόβλημα έχουμε να σας γνωρίσουμε τα παρακάτω:
Η Παιδιατρική Metropolitan μέχρι σήμερα δεν έχει πάρει εντολή να νοσηλεύει παιδιά με λοίμωξη από COVID-19. Συνεπώς αυτή την ώρα λειτουργούμε ως εξής:
Όλα τα ειδικά ιατρεία έχουν προσωρινώς ανασταλεί.
Μόνο Ιατρεία Επειγόντων λειτουργούν σε ειδική δομή, εκτός του κυρίως χώρου το νοσοκομείου.
Κάθε παιδί χωρίς σημεία ή συμπτώματα λοίμωξης από τον ιό της πανδημίας αλλά και χωρίς καμιά υποψία του νοσήματος (ελεύθερο ατομικό και οικογενειακό ιστορικό) που χρήζει εισαγωγής, εισάγεται και νοσηλεύεται αυστηρά σε δωμάτιο μόνο του, όποια κι αν είναι η ασφαλιστική του κάλυψη.
Κάθε παιδί με σημεία ή συμπτώματα συμβατά με τον ιό της πανδημίας καθώς και ιστορικό ή περιβάλλον ύποπτο για COVID-19, παραπέμπεται αμέσως στο νοσοκομείο αναφοράς.
Κάθε παιδί με βήχα, δύσπνοια, πυρετό με ή χωρίς προβλήματα από το πεπτικό και χωρίς υποψία λοίμωξης από τον νέο ιό (ελεύθερο ιστορικό επαφής με πάσχοντα, γονείς, αδέλφια, συγγενείς ελεύθεροι συμπτωμάτων ή ιστορικού) που χρήζει εισαγωγής, εισάγεται στον 6ο όροφο του Β΄ Κτηρίου (όχι στην Παιδιατρική Κλινική) σε μονόκλινο, προσωρινώς έως ότου υπάρξουν τα αποτελέσματα του ελέγχου για τον κορονοϊό. Αν είναι θετικά παραπέμπεται στο νοσοκομείο αναφοράς, αν είναι αρνητικά, μεταφέρεται στην Παιδιατρική Κλινική.
Ελπίζουμε στην κατανόηση και στη βοήθειά σας, ώστε να ξεπεράσουμε όλοι μαζί, με επιτυχία αυτή την Πανδημία.

Σας ευχαριστούμε για την προσοχή σας,

Δημήτρης Καφετζής
Καθηγητής Παιδιατρικής

Γεώργιος Τσόλας
Διευθυντής Παιδιατρικής Κλινικής