Healthcare Business Awards 2020: και φέτος διακρίσεις για τη Μονάδα Μαστού του Metropolitan Hospital

Την Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020 πραγματοποιήθηκε για άλλη μια χρονιά, η τελετή απονομής των Healthcare Business Awards 2020 από την Boussias Communications και το Health Daily, προσαρμοσμένη στις απαιτήσεις της εποχής με απόλυτη τήρηση όλων των μέτρων υγειονομικής προστασίας.

Η εκδήλωση-θεσμός επιβράβευσε επιχειρήσεις, φορείς, συλλόγους ασθενών και οργανισμούς του κλάδου της Υγείας που, με βέλτιστες πρακτικές, καινοτόμες δράσεις και αναπτυξιακές και επενδυτικές πρωτοβουλίες, συμβάλλουν τα μέγιστα στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών.

Η Μονάδα μαστού του Metropolitan Hospital ήταν παρούσα και για άλλη μια χρονιά διακριθείσα, αποσπώντας δύο awards σε ισάριθμες κατηγορίες. Ο Διευθυντής της Μονάδας Μαστού, Χειρουργός Μαστού κ. Βασίλειος Βενιζέλος και οι συνεργάτες του, συμμετείχαν στο διαγωνισμό με δύο σημαντικές υποψηφιότητες όπου:

  • Απέσπασαν Silver award στην κατηγορία «Καινοτόμος εξοπλισμός ή ιατρική υπηρεσία» για την καινοτόμο υπηρεσία: «Στερεοτακτική Βιοψία μη ψηλαφητών βλαβών του μαστού υπό μαστογραφική καθοδήγηση», που θέτει τη διάγνωση στις περιπτώσεις ύποπτων αποτιτανώσεων και αποτρέπει ένα άσκοπο χειρουργείο σε περίπου 8/10 γυναίκες, αποφεύγοντας έτσι τόσο το στρες και το μετεγχειρητικό άλγος όσο και το κόστος μιας χειρουργικής επέμβασης.
  • Απέσπασαν Bronze award στην κατηγορία «Καινοτόμος μονάδα ή τμήμα νοσοκομείου/ιδιωτικής κλινικής ή διαγνωστικού κέντρου» για την Άρτια εξοπλισμένη Μονάδα Μαστού και την Υψηλή παροχή υπηρεσιών, που προσφέρονται μόνο σε αντίστοιχες πιστοποιημένες Μονάδες του εξωτερικού, από την πρόληψη μέχρι τη διάγνωση και θεραπευτική αντιμετώπιση.

Η Μονάδα Μαστού του Metropolitan είναι μια πρότυπη, ολοκληρωμένη δομή. Ιδρύθηκε το 2014 και ήταν η πρώτη, σε πανελλήνιο επίπεδο, ολοκληρωμένη μονάδα παρακολούθησης, διάγνωσης και αντιμετώπισης παθήσεων που αφορούν αποκλειστικά τον μαστό. Έχει τιμηθεί επανειλημμένα με διάφορα βραβεία σε διάφορα συνέδρια για τις προεγχειρητικές τεχνικές αλλά και για τις σύγχρονες χειρουργικές μεθόδους που εφαρμόζει στις ασθενείς της. Ο Διευθυντής της Μονάδας Μαστού, Χειρουργός Μαστού κ. Βασίλειος Βενιζέλος και η ομάδα της Μονάδας Μαστού του Metropolitan Hospital ευχαριστούν την κριτική επιτροπή, τους διοργανωτές της εκδήλωσης και όλα τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα που στηρίζουν τονεν λόγω θεσμό και αφιερώνουν αυτές τις διακρίσεις όπως και κάθε άλλη διάκριση ή επιτυχία, παλιότερη ή μελλοντική, σε όλες τις γυναίκες που με εμπιστοσύνη έρχονται και εξετάζονται καθημερινά, γνωρίζοντας ότι επισκέπτονται μια δομή υγείας εφάμιλλη των καλύτερων αντίστοιχων δομών του εξωτερικού.