FairLife-Φροντίδα και Πρόληψη

Ο Simon Bell, 57 ετών, πατέρας δύο ανήλικων παιδιών, έχασε μια άνιση μάχη με τον καρκίνο του πνεύμονα, τον Αύγουστο του 2020. Μία συγκεκριμένη θεραπεία που βρισκόταν στη φάση των κλινικών μελετών, θα μπορούσε να έχει δώσει μια επιπλέον ελπίδα στον Simon αλλά δυστυχώς, η πρώιμη πρόσβαση σε καινοτόμες θεραπείες με νέα φάρμακα και η διεξαγωγή κλινικών ογκολογικών μελετών όλων των φάσεων, παρότι έχουν βελτιωθεί τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας, δεν βρίσκονται ακόμα στο επίπεδο εκείνο που θα του έδινε αυτή την ευκαιρία. Ένας από τους βασικούς λόγους είναι η απουσία πιστοποιημένων εξειδικευμένων κέντρων αριστείας που υποστηρίζουν τις απαιτητικές διαδικασίες μιας κλινικής μελέτης.

Η γνωριμία με τον Simon στη Δ΄ Ογκολογική Κλινική του Metropolitan Hospital μέσα στις δύσκολες συνθήκες που δημιουργούσε η πορεία της νόσου του, και η ανάγκη να μην επαναληφθεί αυτή η ιστορία για κανέναν άνθρωπο, οδήγησαν το Hellenic Healthcare Group στην απόφαση να δημιουργηθεί ένα οργανωμένο Κέντρο Κλινικών Μελετών σε συνεργασία με τον μη-κερδοσκοπικό οργανισμό «FairLife-Φροντίδα και Πρόληψη για τον καρκίνο του πνεύμονα».

«Ο πόνος, σπόρος»

Όπως δηλώνει η κυρία Kορίνα Πατέλη-Bell, σύζυγος του Simon: «Από τη μέρα που χάσαμε τον πολυαγαπημένο μας Simon, μετά από μια άνιση μάχη με τον καρκίνο του πνεύμονα, τίποτα δεν είναι πια ίδιο για μας. Η απώλειά του, ωστόσο, μας έφερε αντιμέτωπους με τη βαθιά επιθυμία μας να συνεχίσει να υπάρχει ο Simon, όχι μόνο για τους πολύ δικούς του ανθρώπους αλλά για να απλωθεί η «εμπειρία μας» και πρωτίστως η φιλοσοφία της ζωής του που ήταν το να βοηθάει και να στηρίζει όσους ήταν δίπλα του και να μεταφέρει τη γνώση του για καλό. Αυθόρμητα πήραμε την κοινή απόφαση να γίνει ο πόνος μας, σπόρος.

«Σπόρος αγάπης, ενσυναίσθησης, δύναμης, ουσιαστικής βοήθειας. Αυτά μας οδήγησαν στη δημιουργία του μη κερδοσκοπικού οργανισμού, “FairLife-Φροντίδα και πρόληψη για τον καρκίνο του πνεύμονα”, στη μνήμη του Simon, που θα βοηθήσει στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του πνεύμονα, αλλά και σε όλη την πορεία του ασθενούς με καρκίνο πνεύμονα στη χώρα μας, πάντα με την συνεργασία και τη στήριξη δημοσίων και ιδιωτικών φορέων υγείας, γιατρών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, αλλά και φορέων και συλλόγων που ήδη δραστηριοποιούνται με επίκεντρο τον ασθενή με καρκίνο.

«Στο πλαίσιο αυτό, η ανάπτυξη δράσεων ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης για την αναγκαιότητα και τα οφέλη των κλινικών μελετών για τον καρκίνο, για την προαγωγή και προσέλκυση κλινικών μελετών όλων των φάσεων (φάση Ι-ΙV) στη χώρα μας θεωρούμε ότι θα βοηθήσει ουσιαστικά να μη χαθούν και άλλες ζωές και να δίνεται η δυνατότητα σε κάθε ασθενή για πρόσβαση σε νέα φάρμακα και εξατομικευμένες θεραπείες. Εκατομμύρια «ευχαριστώ» δεν φτάνουν για όλους όσοι συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια και φυσικά για τον Όμιλο HHG και συγκεκριμένα το Metropolitan Hospital που αγκαλιάζουν αυτή την προσπάθεια από τη γέννησή της».

Στρατηγική συνεργασία

Το Metropolitan Hospital ξεκινάει λοιπόν, μια συνεργασία με τον μη-κερδοσκοπικό φορέα «FairLife-Φροντίδα και Πρόληψη για τον καρκίνο του πνεύμονα». Ειδικότερα:

  • Το Metropolitan Hospital αναλαμβάνει το ρόλο του στρατηγικού συνεργάτη και μια ομάδα από κορυφαίους ιατρούς των Κλινικών του Ομίλου θα βρίσκεται στον πυρήνα της συμβουλευτικής ιατρικής ομάδας της FairLife L.L.C. H επιστημονική συμβουλευτική ομάδα του FairLife συμπεριλαμβάνει ειδικούς επιστήμονες που εμπλέκονται στη φροντίδα του ογκολογικού ασθενούς και ιατρούς υψηλής εξειδίκευσης από νοσοκομεία της Ελλάδας (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο) και του εξωτερικού (Η.Π.Α., Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιταλία). Οι ειδικοί του Ομίλου HHG θα πλαισιώνουν ενεργά τις κοινές δράσεις.
  • Το Metropolitan Hospital θέλοντας να αναδείξει την ιδιαίτερη σημασία των ογκολογικών κλινικών μελετών, στηρίζει τη λειτουργία του Πρότυπου Κέντρου Κλινικών Μελετών «στη μνήμη του Simon Bell», «με την υποστήριξη του μη-κερδοσκοπικού φορέα FairLife LCC». To Kέντρο λειτουργεί εντός των εγκαταστάσεων του Metropolitan Hospital και διενεργεί ογκολογικές κλινικές μελέτες για όλες τις νεοπλασίες ως εξειδικευμένο κέντρο αριστείας με πιστοποιημένη ομάδα και δομή λειτουργίας, δίνοντας τη δυνατότητα πρώιμης πρόσβασης σε καινοτόμες θεραπείες, σε ασθενείς με καρκίνο από όλη την Ελλάδα, τη Βαλκανική Χερσόνησο και τη Β. Αφρική, περιοχές στις οποίες οι ασθενείς δεν μπορούσαν μέχρι τώρα να έχουν αυτή την πρόσβαση. Το Κέντρο λειτουργεί και διαθέτει ήδη ISO πιστοποίηση, Site Εxcellence in Clinical Trials, ASCO Quality Management Certification και ερευνητές πλήρως διαπιστευμένους για τη διεξαγωγή ακόμα και πρώιμων κλινικών μελετών φάσης Ι.

Οι πρώτες δράσεις του Κέντρου στη μνήμη του Simon Bell, σε συνεργασία και με την υποστήριξη του μη-κερδοσκοπικού οργανισμού FairLife θα ξεκινήσουν μέσα στον Νοέμβριο, μήνα κατά του καρκίνου του πνεύμονα. Θα ακολουθήσουν και άλλες δράσεις, πάντα με γνώμονα τις ανάγκες των ασθενών και τη διευκόλυνση της πρόσβασής τους σε καινοτόμες θεραπείες, καθώς και την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των επαγγελματιών υγείας και του ευρύτερου κοινού για τον καρκίνο του πνεύμονα.

FAIRLIFE Φροντίδα και Πρόληψη για τον καρκίνο του πνεύμονα

Ο πρώτος στην Ελλάδα μη κερδοσκοπικός κοινωνικός φορέας «FairLife-Φροντίδα και Πρόληψη για τον καρκίνο του πνεύμονα» δημιουργήθηκε στη μνήμη του Simon Βell*, που έδωσε μια πολύ σύντομη μάχη με τον καρκίνο του πνεύμονα, την οποία δυστυχώς έχασε. Σκοπός του φορέα είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με την πρόληψη του καρκίνου του πνεύμονα, καθώς και η φροντίδα και συνδρομή των ασθενών σε όλη την πορεία τους με τη νόσο, με σκοπό τη μείωση της θνησιμότητας. Η μέριμνα για έγκαιρη ενημέρωση, πρώιμη διάγνωση, ίσες ευκαιρίες στην πρόσβαση καινοτόμων θεραπειών, συμμετοχή σε κλινικές μελέτες, με στόχο τη μείωση των θανάτων από τη νόσο, είναι μόνο η αρχή για το FairLife Lung Cancer Care.

Simon Βell*Ο Simon Βell, Average Adjuster, δραστηριοποιήθηκε για σχεδόν 4 δεκαετίες στο χώρο της ναυτιλίας, με τελευταίο σταθμό την εταιρεία «FairSeas Average Adjusters», της οποίας ήταν συνιδρυτής και μέτοχος.

Τηλέφωνο επικοινωνίας :6937313630 FairLife L.C.C. – Κορίνα Πατέλη-Bell