Κάθε ανάσα είναι πολύτιμη! Κάθε ανάσα είναι ζωή!

Με στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση για τον καρκίνο του πνεύμονα, μία από τις συχνότερες μορφές καρκίνου, το Metropolitan Hospital συνασπίζεται με τη FairLife L.C.C. - Φροντίδα και Πρόληψη για τον Καρκίνο του Πνεύμονα», τον πρώτο μη κερδοσκοπικό φορέα για τον καρκίνο του πνεύμονα.

Για το Νοέμβριο, μήνα ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του πνεύμονα, το Metropolitan Hospital στηρίζει την πρωτοβουλία «Ασκληπιεία εν δράσει. Η πολιτιστική κληρονομιά της υγείας / φυσική άσκηση και υγιεινός τρόπος ζωής», ένα νέο θεσμό που συνδέει σημαντικά μνημεία της «πολιτιστικής κληρονομιάς της υγείας» με τη φυσική άσκηση, τον υγιεινό τρόπο ζωής, την ισορροπημένη διατροφή, την πρόληψη.

Από το πρώτο Ασκληπιείο της αρχαιότητας στην αρχαία Τρίκκη και την ανάβαση στο Κερκέτιο Όρος, όπου σύμφωνα με την παράδοση ο Ασκληπιός μάζευε τα βότανά του, στο σήμερα και στη «μάχη» κατά του καρκίνου του πνεύμονα.

Το Metropolitan Hospital, στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας με τη «FairLife L.C.C. - Φροντίδα και Πρόληψη για τον Καρκίνο του Πνεύμονα», έχει αναλάβει το ρόλο του στρατηγικού συνεργάτη με μια ομάδα από κορυφαίους ιατρούς των Κλινικών του Ομίλου που συμβουλεύουν ιατρικά τη FairLife L.L.C. Επιπλέον, στηρίζει τη λειτουργία του Πρότυπου Κέντρου Κλινικών Μελετών, εντός του Metropolitan Hospital, που διενεργεί ογκολογικές κλινικές μελέτες για όλες τις νεοπλασίες –ως εξειδικευμένο κέντρο αριστείας με πιστοποιημένη ομάδα και δομή λειτουργίας– δίνοντας τη δυνατότητα πρώιμης πρόσβασης σε καινοτόμες θεραπείες, σε ασθενείς με καρκίνο.