37ο Πανελληνίου Συνεδρίου Γαστρεντερολογίας

Ιδιαίτερα επιτυχημένη ήταν η διοργάνωση του 37ου Πανελληνίου Συνεδρίου Γαστρεντερολογίας, το οποίο έλαβε χώρα τον Οκτώβριο του 2017 στο ξενοδοχείο Makedonia Palace στην Θεσσαλονίκη.

Δρ. Κωνσταντίνος Δέλης

Ο δρ. Κωνσταντίνος Δελής, Διευθυντής Γαστρεντερολόγος του Metropolitan Hospital, είχε την τιμή να παρουσιάσει μετά από πρόσκληση, στα πλαίσια των εργασιών του συνεδρίου, ομιλία με θέμα την ενδοσκοπική μυοτομή  του οισοφάγου (POEM). Σήμερα η POEM θεωρίται η πλέον σύγχρονη διεθνώς ενδοσκοπική επέμβαση για την αντιμετώπιση της αχαλασίας του οισoφάγου, την οποία ο δρ Δελής εκτελεί επικεφαλής της ομάδας του με επιτυχία στο ενδοσκοπικό τμήμα του θεραπευτηρίου.

H επιστημονική εκδήλωση ήταν μια υψηλού επιπέδου παρουσίαση των σημαντικότερων εξελίξεων στο χώρο της Γαστρεντερολογίας που κάλυψε πλήρως τις πολύπλευρες επιστημονικές απαιτήσεις όλων των πλευρών της ειδικότητας. Συζητήθηκαν τα νέα δεδομένα και οι εξελίξεις στον κλινικό, ενδοσκοπικό και ερευνητικό τομέα της ειδικότητας ενώ δόθηκε η ευκαιρία να παρουσιασθεί και  η επιστημονική εργασία των Ελλήνων γαστρεντερολόγων.