Η κατάθλιψη έχει γίνει η νόσος της εποχής μας. Μπορεί να εμφανιστεί σε ανθρώπους όλων των ηλικιών, όλων των επαγγελμάτων, σε όλες τις περιοχές ανεξαρτήτως του τρόπου ζωής. Η κατάθλιψη δεν έχει περιορισμούς ούτε όρια στο ποιον προσβάλλει.

Ο ιατρικός βελονισμός είναι η μετεξέλιξη μιας πανάρχαιας θεραπευτικής μεθόδου που ξεκίνησε από την Κίνα. Βασίζεται στην τοποθέτηση ιδιαίτερα λεπτών, αποστειρωμένων βελονών μιας χρήσεως σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος, με σκοπό τη θεραπεία διαφόρων παθήσεων.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO) και το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας της Αμερικής (NIH), στηριζόμενοι στα αποτελέσματα μιας σειράς κλινικών μελετών, έχουν καθορίσει ως ενδείξεις του Ιατρικού Βελονισμού, ψυχοσωματικές παθήσεις όπως: αϋπνία, άγχος, κατάθλιψη, μελαγχολία, φοβίες (πτήσης, αγοραφοβία κ.λπ.), εξαρτήσεις (κάπνισμα, αλκοόλ).

Ο Νευροχειρουργός, Παναγιώτης Ζωγόπουλος, Υπεύθυνος του Τμήματος Ιατρικού Βελονισμού του Metropolitan Hospital μας μιλάει για την αντιμετώπιση της κατάθλιψης με βελονισμό. Δες περισσότερα εδώ.

Δείτε επίσης τον Βαγγέλη Μάντζαρη, παίκτη της Εθνικής Ομάδας Μπάσκετ, με το δικό του μήνυμα κατά της κατάθλιψης. Δες περισσότερα εδώ.

image katathliyh