33 απαντήσεις στην ερώτηση «Γιατί Metropolitan;»

33 απαντήσεις στην ερώτηση «Γιατί Metropolitan;»

1. Γιατί το Metropolitan πρωτοπορεί στην Υγεία συνδυάζοντας την πολύτιμη ιατρική εμπειρία και τους επιστημονικά άρτιους γιατρούς με την εποχή της καινοτομίας, της ρομποτικής χειρουργικής και της υψηλής τεχνολογίας.

2. Γιατί το Metropolitan κατατάσσεται μεταξύ των καλύτερων ρομποτικών κέντρων της Ευρώπης, έχοντας «εξοπλίσει» τα χέρια κορυφαίων ιατρών με δύο ρομποτικά συστήματα Da Vinci, ένα Mako και ένα ExcelsiusGPS™.

3. Γιατί το Metropolitan έχει 4 χρόνια λειτουργικής εμπειρίας και πάνω από 800 ρομποτικές επεμβάσεις Mako, αριθμός που μέχρι το 2020 θα εξαπλασιαστεί, ενώ ο Διευθυντής Ρομποτικής Ορθοπαιδικής Χειρουργικής είναι εκπαιδευτής άλλων χειρουργών πάνω στη χρήση του ρομποτικού συστήματος Mako, σε διεθνές επίπεδο.

4. Γιατί το Metropolitan είναι ένα από τα πρώτα Θεραπευτήρια που ξεκίνησαν να εφαρμόζουν τη νέα διαγνωστική μέθοδο PET/CT-PSMA, της ποζιτρονικής αξονικής τομογραφίας με τη χρήση του αντιγόνου PSMA, για την ακριβή διάγνωση της βιοχημικής υποτροπής του καρκίνου του προστάτη, ανοίγοντας το δρόμο για την επιτυχή ρομποτική αντιμετώπισή της.

5. Γιατί το Metropolitan διαθέτει έναν 4ης γενιάς, υψηλής ισχύος υπερσύγχρονο μαγνητικό τομογράφο 3Τesla SKYRA Μagnetom Siemens, τον οποίο τροφοδοτεί με τα πλέον εξελιγμένα προγράμματα, επιτρέποντας στη μονάδα Μαγνητικής Τομογραφίας - Προηγμένης Απεικόνισης να πραγματοποιεί τις πιο προηγμένες και σπάνιες εξετάσεις, όταν αυτές απαιτούνται.

6. Γιατί, στην Ελλάδα, μόνο το Metropolitan διαθέτει το πρωτοποριακό σύστημα RAPID για τα εγκεφαλικά επεισόδια, το οποίο εγγυάται την επιβίωση των εγκεφαλικών κυττάρων και αυξάνει το χρονικό παράθυρο της μηχανικής θρομβεκτομής ώστε να επεκταθεί έως και 24 ώρες. Eπίσης, στο Θεραπευτήριο λειτουργεί η μόνη στην Ελλάδα πιστοποιημένη με “Certified ESO Stroke Unit” από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό “European Stroke Organisation”, Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας - Οξέων Αγγειακών Εγκεφαλικών Επεισοδίων.

7. Γιατί μόνο το Metropolitan διαθέτει τα φορητά συστήματα αξονικής τομογραφίας O-arm σε συνδυασμό με σύστημα χειρουργικής πλοήγησης και O-arm II σε συνδυασμό με τον τελευταίας γενιάς νευροπλοηγό S8, πλατφόρμες «σταθμό» στην ενδοχειρουργική απεικόνιση, καθώς είναι οι μόνες το μόνο που παρέχουν στο χειρουργό 100% ακρίβεια στον εντοπισμό και τη διαχείριση ακόμα και των πιο ευαίσθητων βλαβών και τη δυνατότητα διενέργειας χειρουργικών επεμβάσεων, οι οποίες πριν δεν θα γίνονταν καν, με σιγουριά και ασφάλεια για τους ασθενείς.

8. Γιατί το Metropolitan είναι το μόνο κέντρο στην Ελλάδα και ένα από τα λίγα στη Νοτιοανατολική Mεσόγειο και τα Βαλκάνια το οποίο προσφέρει 3D MRI Based Brachytherapy: καθοδηγούμενη με Μαγνητικό Τoμογράφο (3D MRI Based Brachytherapy) θεραπεία για γυναικολογικούς όγκους, με ποσοστά τοπικού ελέγχου 85% σε προχωρημένους όγκους και 95% σε όγκους πρώιμου σταδίου.

9. Γιατί το Metropolitan είναι το πρώτο θεραπευτήριο στην Ελλάδα που ενσωματώνει την Τρισδιάστατη Ιατρική εκτύπωση (3D Printing), στην ιατρική πράξη. Τώρα, μια επέμβαση μπορεί να σχεδιαστεί με ακρίβεια χιλιοστού πάνω σε ένα διαμορφωμένο μοντέλο, με τα χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου προβλήματος, του συγκεκριμένου ασθενούς.

10. Γιατί στο Meropolitan γίνεται μαστεκτομή και αισθητική αποκατάσταση μαστού σε ένα στάδιο, σε ένα και μόνο χειρουργείο με την πρωτοποριακή τεχνική One Stage Technique.

11. Γιατί στο Metropolitan εφαρμόστηκε, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, η τεχνική SUPERPATH, η διαδερμική τεχνική αρθροπλαστικής ισχίου.

12. Γιατί στο Metropolitan έγινε, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ρομποτική επέμβαση θώρακος, με το σύστημα Da Vinci Xi.

13. Γιατί το Metropolitan διαθέτει Πρότυπη Οφθαλμολογική Κλινική με τελευταίο τύπου μηχανήματα ακρίβειας, όπου λειτουργούν: • Yπερσύγχρονη χειρουργική μονάδα, • Tμήμα Γλαυκώματος και Βυθού, • Tμήμα Τραυματιολογίας και Αποκατάστασης Οφθαλμολογικών Κακώσεων • Tμήμα Οφθαλμοπλαστικής και Αποκατάστασης Βλεφάρων-Κόγχου.

14. Γιατί στο Metropolitan λειτουργεί, από το 2004, η Χειρουργική Κλινική Θυρεοειδούς - Ενδοκρινών Αδένων η οποία έχει πάνω από 5.000 εγχειρήσεις θυρεοειδούς και παραθυρεοειδών αδένων στο ενεργητικό της.

15. Γιατί το Metropolitan είναι το πρώτο στην Ελλάδα Θεραπευτήριο με την πιστοποίηση Excellence in Medical Tourism, του διεθνούς οργανισμού Temos International.

16. Γιατί το Metropolitan συνδυάζοντας τεχνολογικές εξελίξεις και υψηλής εξειδίκευσης ιατρικό δυναμικό παρέχει πρωτοποριακές υπηρεσίες: Ακτινοθεραπευτική Ογκολογία, Επεμβατική Ακτινολογία, Επεμβατική Γαστρεντερολογία, Επεμβατική Καρδιολογία, Επεμβατικό Κέντρο Επιληψίας, Ιατρείο Πόνου, Καρδιοχειρουργική, Κέντρο Θυρεοειδούς, Κέντρο Μαστού και Γυναίκας, Κέντρο Νευροογκολογίας, Κέντρο Χειρουργικής Σπονδυλικής Στήλης, Μαγνητική Τομογραφία - Προηγμένη Απεικόνιση, Μαγνητική Τομογραφία Καρδιάς, Μικροχειρουργική, Μονάδα Εγκεφαλικών Επεισοδίων (Stroke Unit), Μονάδα Θώρακος, Μονάδα Παχέος Εντέρου, Οφθαλμολογία, Ρομποτική Χειρουργική Γόνατος Ισχίου, Ρομποτική Ουρολογία (DA VINCI), Στοματική και Γναθοπροσωπική Χειρουργική, Χειρουργική Άκρας χείρας, Χειρουργική Κεφαλής Τραχήλου, Χειρουργική Ογκολογία - Χειρουργική ΉπατοςΧοληφόρων-Παγκρέατος.

17. Γιατί το Metropolitan διαθέτει πολυδύναμη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (Intensive Care Unit - ICU) στην οποία παρέχεται υποστήριξη και θεραπεία σε βαρέος πάσχοντες ασθενείς διαφόρων ειδικοτήτων.

18. Γιατί στο Metropolitan, λειτουργεί μια μονάδα εντατικής θεραπείας καρδιολογικών νοσημάτων (εντατικής θεραπείας- εμφραγμάτων, όπου πραγματοποιούνται μεταξύ άλλων: η πρωτοποριακή, διαδερμική επιδιόρθωση ανεπάρκειας μιτροειδούς βαλβίδας Mitraclip, που αποτελεί τη μοναδική εναλλακτική επιλογή αποκατάστασης για αθενείς υψηλού κινδύνου, η τοποθέτηση του νέας τεχνολογίας βηματοδότη χωρίς ηλεκτρόδια (leadless pacemaker) και η διαδερμική αντικατάσταση της αορτικής βαλβίδας (TAVI), που επιτρέπει την εμφύτευση καινούριας βιοπροσθετικής βαλβίδας χωρίς ο ασθενής να υποβληθεί στην κλασική χειρουργική μέθοδο με διάνοιξη του θώρακα και προσωρινή διακοπή της λειτουργίας της καρδιάς.

19. Γιατί το Metropolitan καλύπτει όλες τις ιατρικές ειδικότητες, ακόμη και τις πλέον ιδιαίτερες/σπάνιες διαθέτει όλα τα διαγνωστικά εργαστήρια για να πραγματοποιεί, καθ’ όλο το 24ωρο, όλες τις διαγνωστικές εξετάσεις όλο τ εξασφαλίζοντας ιατρική και νοσηλευτική παρακολούθηση υψηλού επιπέδου. Διαθέτει δε πλήρως στελεχωμένα εξωτερικά ιατρεία, τα οποία δέχονται με ραντεβού.

20. Γιατί στο Metropolitan λειτουργούν δύο Μονάδες Ημερήσιας Νοσηλείας με 40 κλίνες, όπου καλύπτονται, με διακριτικό τρόπο και χαμηλό κόστος, οι ανάγκες των ασθενών για ήσυχη ολιγόωρη παραμονή μετά από χειρουργικές επεμβάσεις ή οι ημερήσιες χημειοθεραπείες, σε ένα πολιτισμένο και φιλικό περιβάλλον.

21. Γιατί στο Metropolitan λειτουργεί ένα πλήρως στελεχωμένο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, που βρίσκεται σε ετοιμότητα 24 ώρες το 24ωρο, 7ημέρες την εβδομάδα. Επιπλέον, λειτουργούν εξωτερικά ιατρεία που καλύπτουν όλες τις ιατρικές ειδικότητες και δέχονται κατόπιν ραντεβού.

22. Γιατί το Metropolitan διαθέτει και ιδιόκτητα ασθενοφόρα και κινητές ιατρικές μονάδες, έτσι ώστε να είναι κοντά σε όποιον, όπου και όποτε χρειαστεί.

23. Γιατί το Μetropolitan διαθέτει μια πλήρη Παιδιατρική Κλινική που, εξοπλισμένη με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, καλύπτει κάθε παιδιατρική υποειδικότητα, βρίσκεται σε διαρκή ετοιμότητα και ,πάνω από όλα, χαρακτηρίζεται από την αγάπη που παρέχει στο παιδί, καθώς και τη διάθεση πλήρους συνεργασίας με τον οικογενειακό παιδίατρο.

24. Γιατί το Metropolitan είναι το μόνο Θεραπευτήριο σε Ελλάδα και Ευρώπη, στο οποίο εγκαταστάθηκε και λειτουργεί το Visualase, το πρωτοποριακό μηχάνημα για την ελάχιστα επεμβατική αντιμετώπιση νευροογκολογικών παθήσεων και επιληψίας, με την τεχνική καυτηριασμού με ακτίνες laser (stereotactic laser ablation), καθώς και για ογκολογικές θεραπείες του νευρικού συστήματος χωρίς επέμβαση.

25. Γιατί το Metropolitan προχώρησε σε ανανέωση των γραμμικών επιταχυντών που διαθέτει, εγκαθιστώντας επιπλέον τον επιταχυντή Truebeam της εταιρείας Varian, με ενσωματωμένο σύστημα ακτινοχειρουργικής αναπνευστικά καθοδηγούμενο. Ο εξοπλισμός αυτός επιτρέπει με απόλυτη ακρίβεια, ταχύτητα και ασφάλεια την καταπολέμηση του καρκίνου.

26. Γιατί το Metropolitan έχει τιμηθεί με: • “Certified ESO Stroke Unit” από τον Οργανισμό European Stroke Organisation. • “Certificate of Membership” 2017 από το Breast Centres Network. • ISO 9001 και πιστοποίηση από το διεθνή οίκο Bureau Veritas . • ISO 22000 από την Lloyd’s Register (LRQA) για την ασφάλεια και την υγιεινή των τροφίμων για τα γεύματα των ασθενών. • ISO 15189-2012 από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης που αφορά στη διενέργεια περισσότερων, από 70 μικροβιολογικών βιοχημικών, αιματολογικών και ανοσολογικών εξετάσεων. • Αριστεία στον Ιατρικό Τουρισμό από το διεθνή οργανισμό Temos International. • Ένταξη στα Best Hospitals Worldwide από το Diplomatic Council, για την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών υγείας, τις υπερσύγχρονες υποδοµές, τον πρωτοποριακό ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και την επάνδρωσή του Metropolitan με κορυφαίο ιατρικό, επιστημονικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό.

27. Γιατί το Metropolitan «μιλάει» με κάποιους εντυπωσιακούς αριθμούς που είναι:  1.500 περίπου εξειδικευμένοι ιατροί, 50.000 τμ. έκταση. Το Θεραπευτήριο έχει επικοινωνία και on line σύνδεση με τα πιο σημαντικά ιατρικά κέντρα στο εξωτερικό , 262 νοσηλευτικές κλίνες, θέα στη θάλασσα, ατομική TV, πρόσβαση σε δορυφορικά κανάλια και υπολογιστή. Επίσης, υπάρχει δυνατότητα επιλογής γευμάτων, 35.000 ασθενείς κάθε χρόνο για νοσηλεία στο Θεραπευτήριο, 150.000 Επισκέπτες στα Εξωτερικά ιατρεία και το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, κάθε χρόνο, 800 νοσηλευτές και παραϊατρικό προσωπικό.

28. Γιατί στο Μetropolitan λειτουργεί το πρωτοποριακό σύστημα Fusion Virtual Navigation, ένα υβριδικό, απεικονιστικό σύστημα με το οποίο αποφεύγονται τόσο οι άσκοπες μεγάλες επεµβάσεις για βιοψίες όσο και ο κίνδυνος της μη ανίχνευσης μιας βλάβης, μια που, σε αρκετές περιπτώσεις, η θέση του όγκου δεν είναι διακριτή από μόνη της με την κλασική εικόνα των υπερήχων.

29. Γιατί το Metropolitan διαθέτει ειδικό Τμήμα Μοριακής Βιολογίας & Γενετικής όπου πραγματοποιούνται μοριακές αναλύσεις για παθολογικά, παιδιατρικά, χειρουργικά, αιματολογικά, και ογκολογικά περιστατικά για πληθώρα γονιδιακών τόπων, καθώς και εξειδικευμένες εξετάσεις Μοριακής Μικροβιολογίας για λοιμωξιολογικά περιστατικά. Επιπλέον, πραγματοποιούνται καινοτόμες εξετάσεις Μικροβιωματικής και Γονιδιωματικής με συστήματα Next Generation Sequencing τελευταίας γενιάς.

30. Γιατί στο Metropolitan λειτουργεί η Μονάδα επιληψίας για τη διάγνωση και τη θεραπεία. Την τελευταία τριετία έχει χρησιμοποιηθεί η εν τω βάθει εγκεφαλική διέγερση (DBS), δηλαδή η χρήση πολύ μικρών μόνιμων ηλεκτροδίων στο βάθος του εγκεφάλου και ελέγχονται οι κρίσεις χωρίς να χρειαστεί να αφαιρεθούν ή να καταστραφούν νευρικοί ιστοί.

31. Γιατί στο Metropolitan ακολουθεί την εξέλιξη της ιατρικής με:
ειδικό Τμήμα Μελέτης Ύπνου και το Ιατρείο Μνήμης για τη διάγνωση και την αντιμετώπιση εκείνων των ζητημάτων υγείας που σχετίζονται άμεσα με τον σύγχρονο τρόπο ζωής και εμφανίζονται ιδιαίτερα οξυμμένα στις μέρες μας.

32. Γιατί, για το Metropolitan οι χορηγίες είναι ένας ακόμη τρόπος να στηρίξει τη δημόσια υγεία. Γι’ αυτό και  είναι περήφανος χορηγός όλων όσοι στηρίζουν ή προάγουν τη δημόσια υγεία με το δικό τους τρόπο, όπως ο ΣΕΓΑΣ, η Εθνική Μπάσκετ, η Εθνική Ποδοσφαίρου, ο ποδοσφαιρικός Ολυμπιακός, ο ΙΟΠ και η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.

33. Γιατί το Metropolitan είναι δυο φορές μοναδικό, μία στον Πειραιά ως Metropolitan Hospital και μία στον Χολαργό ως Metropolitan General, προσφέροντας πάντα αυτό που τόσο αποτελεσματικά μπορεί να προσφέρει: πρωτοποριακές υπηρεσίες υγείας.