Τεχνική για άμεση αποκατάσταση της αρθρίτιδας του ισχίου

Η αρθρίτιδα αποτελεί μία εκ των συχνότερων παθήσεων του ισχίου που ταλαιπωρεί εκατοντάδες ανθρώπους, επηρεάζοντας  δραματικά την ποιότητα της καθημερινότητάς τους. Οι έντονοι πόνοι στο πάσχον ισχίο καθιστούν τους ασθενείς ανήμπορους να περπατήσουν, να καθίσουν ακόμη και να κοιμηθούν.

SUPERPATH® ολική αρθροπλαστική ισχίου:

Η τεχνική SUPERPATH® είναι η νεότερη ελάχιστα επεμβατική μέθοδος αρθροπλαστικής του ισχίου με άμεση αποκατάσταση μέσα σε λίγες μέρες.

Εμφανίστηκε την τελευταία δεκαετία και έχει ήδη γίνει η Νo 1 επιλογή των ασθενών που πάσχουν από αρθρίτιδα στην Αμερική. Στη χώρα μας, ξεκίνησε να εφαρμόζεται στο Metropolitan  από τον ορθοπαιδικό χειρουργό Αναστάσιο Τόκη τον Δεκέμβριο του 2016.

Μέχρι την εμφάνιση της SUPERPATH® ασθενείς κάθε ηλικίας που ήθελαν να απαλλαγούν από την αρθρίτιδα του ισχίου ήταν αναγκασμένοι να περάσουν μια δύσκολη μετεγχειρητική περιόδο με έντονους πόνους και μεγάλη σε διάρκεια αποκατάσταση. Η αρθροπλαστική ισχίου SUPERPATH® πραγματοποιείται με απόλυτη ακρίβεια, με τομή 5-6 εκατοστών χωρίς τραυματισμό μυών και τενόντων με 1 ημέρα νοσηλείας και άμεση ανάκτηση καθημερινών δραστηριοτήτων.

Η τεχνική SUPERPATH® είναι γνωστή και ως μικροαρθροπλαστική λόγω της πολύ μικρής τομής που πραγματοποιείται στην περιοχή του ισχίου (5-6 cm) αλλά λόγω της προστασίας των μαλακών μορίων που περιβάλλουν την άρθρωση του ισχίου.

Με τη χρήση εργαλείων αντικαθίστανται η κεφαλή και η κοτύλη της άρθρωσης του ισχίου, με απόλυτη ακρίβεια.

Οφέλη για τους ασθενείς

Η διαδερμική τεχνική αρθροπλαστικής ισχίου SUPERPATH® με τη διατήρηση των μαλακών μορίων που περιβάλλουν το ισχίο εξασφαλίζει:

  • Μικρότερη παραμονή στο νοσοκομείο: Η τεχνική SUPERPATH® είναι αναίμακτη δεδομένου ότι δεν τραυματίζονται μύες και τένοντες πέριξ του ισχίου. Μετά την επέμβαση οι ασθενείς είναι σε θέση να επιστρέψουν στο σπίτι τους σε 1 ή 2 ημέρες.
  • Τάχιστη ανάρρωση: Η μειωμένη παρεμβατικότητα της τεχνικής Superpath επιτρέπει στους ασθενείς να επιστρέψουν στην καθημερινότητά τους μέσα σε λίγες μόνο ημέρες μετά την επέμβαση έναντι των πολύμηνων αποκαταστάσεων των παλαιότερων τεχνικών. Η κεφαλή του μηριαίου δεν εξαρθρώνεται κατά την διάρκεια της επέμβασης και δεν υπάρχει κίνδυνος εξαρθρήματος της άρθρωσης ούτε ανάγκη μετεγχειρητικών περιορισμών και προφυλάξεων στις κινήσεις (ανυψωτικό λεκάνης, μαξιλάρι απαγωγής).
  • Άμεση κινητοποίηση - Περπατάτε λίγες ώρες μετά την επέμβαση: Μέσα σε λίγες μόνο ώρες μετά την επέμβαση οι ασθενείς μπορούν να περπατήσουν χωρίς να χρειάζονται βοήθεια δεδομένου ότι δεν τραυματίζονται τα θυλακοσυνδεσμικά στοιχεία της άρθρωσης.
  • Ελαχιστοποίηση του μετεγχειρητικού πόνου: Δεδομένης της έλλειψης τραυματισμών κατά την επέμβαση οι ασθενείς ανακουφίζονται άμεσα από την αρθρίτιδα του ισχίου και δεν βιώνουν πόνους μετά από αυτή.