«Ο Σακχαρώδης Διαβήτης στο επίκεντρο των θεραπευτικών και τεχνολογικών εξελίξεων»

Το Metropolitan Hospital στηρίζει την επιστημονική εκδήλωση που ετοιμάζει για τις 4 Νοεμβρίου 2019 ο Σύλλογος Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Πειραιά και Νήσων με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Σακχαρώδη Διαβήτη. Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Πειραιά θα γίνουν παρουσιάσεις που αφορούν στα νεότερα γύρω από τις σύγχρονες τεχνολογίες και τη θεραπευτική αντιμετώπιση της νόσου, η σχέση της με την καρδιά και άλλα όργανα, το διαβητικό πόδι, η συνεισφορά του οικογενειακού περιβάλλοντος στη θεραπεία της, καθώς και τα δικαιώματα των ασθενών με σακχαρώδη διαβήτη.

Στην εκδήλωση θα αναδειχθούν τα δεδομένα που υποστηρίζουν τον τίτλο της εκδήλωσης.

  • Έως 60% μειώνεται ο κίνδυνος εμφάνισης του ΣΔτ2 με υγιεινό τρόπο ζωής (Μεσογειακή διατροφή και 150΄ γρήγορο βάδισμα ή απλή άσκηση/εβδομαδιαία)
  • Αντιμετωπίζεται σήμερα αποτελεσματικά ο διαβήτης, που είναι τεράστιο ιατρικό και κοινωνικό πρόβλημα (1.200.000 τα άτομα με ΣΔ, 30% των ατόμων με διαβήτη δεν γνωρίζουν τη νόσο τους, ενώ επίσης τα άτομα με διαβήτη διατρέχουν 4πλάσιο κίνδυνο καρδιαγγειακών επιπλοκών και είναι οι πρώτοι υποψήφιοι για ακρωτηριασμό κάτω άκρων, αιμοκάθαρση ή τύφλωση λόγω του ΣΔ). 10 θεραπευτικές κατηγορίες αντιδιαβητικής αγωγής εγγυώνται σήμερα την επιτυχή αντιμετώπιση του ΣΔ. Δύο θεραπευτικές κατηγορίες εξ αυτών (αναστολείς SGLT-2 & αγωνιστές GLP-1) μειώνουν ιδιαίτερα και τον κίνδυνο θανατηφόρων συμβαμάτων λόγω καρδιαγγειακών επιπλοκών των διαβητικών!! Η σύγχρονη τεχνολογία στο διαβήτη προσφέρει ελπιδοφόρες προοπτικές για την αντιμετώπιση του ΣΔ1. Με τις νέες αντλίες που συνδεδεμένες με αισθητήρα σακχάρου (τοποθετείται υποδόρια) όταν το σάκχαρο παρουσιάζει πτωτική τάση προς την κατεύθυνση της υπογλυκαιμίας.

Ενώ νέες αντλίες, πολλά υποσχόμενες, φαίνεται να προσφέρουν ρύθμιση της χορηγούμενης ινσουλίνης ανάλογα με το μήνυμα σακχάρου από τον αισθητήρα χάρις στο λογισμικό που διαθέτουν. Οδεύουμε έτσι προς το κλειστό κύκλωμα - αυτόματο πάγκρεας.

Η κυριότερη επιπλοκή του σακχαρώδους διαβήτη είναι το έμφραγμα του μυοκαρδίου. Απαιτούνται καρδιομεταβολικά κέντρα για την πρόληψη και αντιμετώπιση των διαβητικών ασθενών.

  • Ο ρόλος της οικογένειας είναι κομβικός στην υποστήριξη του ατόμου με ΣΔ - στην συναισθηματική υποστήριξη, στην οικογενειακή διατροφή, στην τήρηση των ωραρίων αγωγής, στο περιβάλλον ηρεμίας που θα πρέπει να υπάρχει.
  • Στην εκδήλωση θα αναπτύξουν εισηγήσεις ανάλογες οι διαβητολόγοι (ο Συντονιστής Διευθυντής κ. Α. Μελιδώνης, η Διευθύντρια κα Σ. Ηρακλειανού, ο Διευθυντής κ. Α. Καμαράτος) και ο καρδιολόγος Συντονιστής Διευθυντής του Τομέα Καρδιάς του Μetropolitan, κ. Σ. Φούσας.

 

Εικόνα επιστημονικής εκδήλωσης 1
Εικόνα επιστημονικής εκδήλωσης 2
Εικόνα επιστημονικής εκδήλωσης 3
Εικόνα επιστημονικής εκδήλωσης 4
Εικόνα επιστημονικής εκδήλωσης 5
Εικόνα επιστημονικής εκδήλωσης 6
Εικόνα επιστημονικής εκδήλωσης 7
Εικόνα επιστημονικής εκδήλωσης 8
Εικόνα επιστημονικής εκδήλωσης 9
Εικόνα επιστημονικής εκδήλωσης 10
Εικόνα επιστημονικής εκδήλωσης 10
Εικόνα επιστημονικής εκδήλωσης 11
Εικόνα επιστημονικής εκδήλωσης 12
Εικόνα επιστημονικής εκδήλωσης 13
Εικόνα επιστημονικής εκδήλωσης 14
Εικόνα επιστημονικής εκδήλωσης 15
Εικόνα επιστημονικής εκδήλωσης 16
Εικόνα επιστημονικής εκδήλωσης 17
Εικόνα επιστημονικής εκδήλωσης 18