Hellenic Healthcare Group: Για πρώτη φορά ενιαίος Απολογισμός Υπευθυνότητας από τον μεγαλύτερο Όμιλο παροχής υπηρεσιών Υγείας στην Ελλάδα.

Ο Όμιλος Hellenic Healthcare (HHG), ο μεγαλύτερος ιδιωτικός όμιλος παροχής υπηρεσιών υγείας στην Ελλάδα, εξέδωσε τον πρώτο –σε ομιλικό επίπεδο- Απολογισμό Εταιρικής Υπευθυνότητας και Βιώσιμης Ανάπτυξης. Ο Απολογισμός συντάχθηκε σύμφωνα με το διεθνές πλαίσιο οδηγιών GRI Standards του Global Reporting Initiative (σε επίπεδο συμφωνίας “Core”). Η έκδοση αφορά το έτος 2019 και αποτελεί τη συνέχεια της 8ης δημοσίευσης Απολογισμού Εταιρικής Υπευθυνότητας του Ομίλου Υγεία, ο οποίος δημοσιεύει Απολογισμό ΕΚΕ από το 2011.

Με γνώμονα την διεύρυνση της αρχής της λογοδοσίας και με στόχο την υπεύθυνη ενημέρωση όλων των ενδιαφερομένων μερών του Ομίλου, ακόμη και σχετικά με μη χρηματοοικονομικά στοιχεία, ο Απολογισμός Εταιρικής Υπευθυνότητας του Ομίλου Hellenic Healthcare περιλαμβάνει τις δράσεις και των έξι κλινικών του: Υγεία, Metropolitan Hospital, Μητέρα, Metropolitan General, Λητώ και Creta InterClinic.

Σύμφωνα με τις προδιαγραφές της διεθνούς πρωτοβουλίας Global Reporting Initiative - GRI, ο Απολογισμός του Ομίλου Hellenic Healthcare αποτυπώνει τη συνολική δράση του Οργανισμού σε όλους τους άξονες Εταιρικής Υπευθυνότητας και Βιώσιμης Ανάπτυξης. Πιο συγκεκριμένα, στην έκδοση αναλύονται οι δράσεις, τα προγράμματα του Ομίλου Hellenic Healthcare (HHG) στην Ελλάδα, καθώς και οι στόχοι που επιτεύχθηκαν σχετικά με:

  • την επικοινωνία και κάλυψη των αναγκών της κάθε ομάδας των ενδιαφερομένων μερών του Ομίλου
  • την εταιρική διακυβέρνηση του Οργανισμού
  • την υπεύθυνη προσφορά υπηρεσιών υγείας, αλλά και την αξίωση υπευθυνότητας από τους προμηθευτές του
  • τα προγράμματα που υλοποιεί ο Όμιλος για το πολυτιμότερο κεφάλαιό του, το Ανθρώπινο Δυναμικό
  • τις ενέργειες που υλοποιεί προκειμένου να ελέγχει και να μειώνει τις επιπτώσεις από τη λειτουργία του στο Περιβάλλον
  • όλες τις δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα στην ενότητα Κοινωνία οι οποίες επικεντρώνονται στους άξονες (α) της κάλυψης αναγκών ιατρικής περίθαλψης σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας, (β) της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για θέματα Υγείας, (γ) της υποστήριξης ευπαθών κοινωνικών ομάδων και ΜΚΟ.

Ο Απολογισμός επιβεβαιώνει τη δέσμευση του Ομίλου HHG για κοινωνικά υπεύθυνη λειτουργία και κυρίως βιώσιμη πορεία ανάπτυξης, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί δικαίωση και επιστέγασμα μιας μεγάλης προσπάθειας, που υποστηρίχθηκε, τόσο από την Ομάδα Εταιρικής Υπευθυνότητας, όσο και από το σύνολο των εργαζομένων του Ομίλου.

Στο πλαίσιο του πρώτου ομιλικού Απολογισμού, γίνεται αναφορά σε παραπάνω από 300 ποσοτικούς δείκτες, καλύπτει 50 δημοσιοποιήσεις κατά GRI, ενώ παράλληλα περιλαμβάνει 20 μελλοντικούς στόχους. Για πρώτη χρονιά, τα στοιχεία Εταιρικής Υπευθυνότητας παρουσιάζονται σε ένα ενιαίο έντυπο με τα Οικονομικά Αποτελέσματα των εταιρειών του Ομίλου, δίνοντας την συνολική εικόνα των επιδόσεων και δράσεων του Ομίλου Hellenic Healthcare (HHG) στην Ελλάδα.

Με αφορμή την έκδοση του πρώτου ομιλικού Απολογισμού, ο κ. Δημήτρης Σπυρίδης, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Hellenic Healthcare, δήλωσε: «Η έννοια του υπεύθυνου εταιρικού πολίτη δεν είναι αόριστη. Τουλάχιστον όχι για εμάς. Αυτός είναι ο λόγος που θελήσαμε να αποτυπώσουμε τον θετικό αντίκτυπο της δραστηριότητάς μας, μέσα από συγκεκριμένους, διεθνώς αναγνωρισμένους δείκτες. Ο ρόλος και η αποστολή μας ξεπερνούν τις αμιγώς χρηματοοικονομικές επιδόσεις. Μέσα από μια ολιστική προσέγγιση, που θέτει στο επίκεντρο της προσοχής μας τον άνθρωπο και το περιβάλλον, επιδιώκουμε να δημιουργούμε συνθήκες αειφορίας, αλλά και να διαχέουμε στην κοινωνία τα οφέλη από τη δραστηριότητά μας».

anak apologismos 2019 b

  Δείτε τον Απολογισμό Εταιρικής Υπευθυνότητας

Ο Απολογισμός του 2019, έχει πιστοποιηθεί με εξωτερική επαλήθευση περιορισμένου εύρους στοιχείων και με έλεγχο επιπέδου εφαρμογής κατά GRI Standards από ανεξάρτητο φορέα