10 χρόνια για το πρωτοπόρο ρομποτικό ουρολογικό κέντρο

Στις αρχές Νοεμβρίου του 2011 δημιουργήθηκε ένα ρομποπτικό ουρολογικό κέντρο, με την εγκατάσταση ενός σύγχρονου συστήματος da Vinci SI, υπό τη διεύθυνση του καθηγητή ουρολόγου κ. Πουλάκη Βασιλείου.

Το 2017, ως επιστέγασμα της όλης προσπάθειας, το Metropolitan Hospital προχώρησε στην απόκτηση ενός δεύτερου ρομποτικού μηχανήματος da Vinci XI, εξοπλίζοντας με δύο υπερσύγχρονα μηχανήματα την ουρολογική κλινική γεγονός με αποτέλεσμα τη σημαντική βελτίωση των ιατρικών υπηρεσιών στην ουρολογική κλινική.

Σύντομα, το Metropolitan Hospital αναδείχθηκε ως το πρώτο θεραπευτικό κέντρο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης στην ουρολογία με δύο υπερσύγχρονα ρομποτικά συστήματα σε λειτουργία και μία εξειδικευμένη ιατρική ομάδα με επικεφαλής τον κ. Βασίλη Πουλάκη.

Ο κ. Βασίλης Πουλάκης έχει καθιερωθεί στο πλαίσιο πάντα της συλλογικής προσπάθειας των ανθρώπων του Θεραπευτηρίου και έχει αναδειχθεί στον πρώτο ρομποτικό χειρουργό στην Ευρώπη και δεύτερο παγκοσμίως έχοντας πραγματοποιήσει επιτυχώς περισσότερες από 8.000 ρομποτικές επεμβάσεις για ουρολογικές κακοήθειες.

Συμπληρώνοντας δέκα χρόνια πρωτοπορίας στις ρομποτικές ουρολογικές επεμβάσεις πλέον έχουμε ως στόχο όχι μόνο να διατηρήσουμε τον αριθμό των περιστατικών αλλά προπάντων να βελτιώσουμε τη ποιότητα των ιατρικών υπηρεσιών (βελτιωμένα χειρουργικά αποτελέσματα, άριστη εξυπηρέτηση των ασθενών κ.λπ.).