Η «Πρόληψη» του  Metropolitan Ηospital στη Φωκίδα για δωρεάν εξετάσεις στους κατοίκους

Το Metropolitan Hospital, μέλος του Hellenic Healthcare Group, στο πλαίσιο των δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του προγράμματος «Πρόληψη», υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Φωκίδας και συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση, επισκέφθηκε το νομό Φωκίδας για δωρεάν προληπτικές εξετάσεις στον τοπικό πληθυσμό.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο 2 και την Κυριακή 3 Απριλίου 2022, κλιμάκιο ιατρών βρέθηκε στο Αγροτικό Ιατρείο της Γραβιάς και των Δελφών εξετάζοντας αφιλοκερδώς κατοίκους της περιοχής, τηρουμένων όλων των προβλεπόμενων μέτρων ασφαλείας κατά του Covid-19. Η ιατρική ομάδα αποτελούταν από τους ιατρούς του Metropolitan Hospital κ.κ. Δημήτριο Δόβρη Ορθοπαιδικό Χειρουργό, Ιωάννη Παληό Καρδιολόγο, Ευάγγελο Νικολόπουλο Αγγειοχειρουργό, Βασίλειο Τρίγκα Χειρουργό Μαστού και τη νοσηλεύτρια Βάνα Νταβίου.

Η δράση έτυχε ευρείας αποδοχής από τον τοπικό πληθυσμό καθώς πραγματοποιήθηκαν συνολικά περίπου 200 επισκέψεις στους ιατρούς, οι οποίοι διενήργησαν triplex αγγείων, καρδιογράφημα, ορθοπαιδική και μαστολογική εξέταση. Η μεγάλη ανταπόκριση από τους κατοίκους επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά τις αυξημένες ιατρικές ανάγκες της τοπικής κοινωνίας σε μέρη με δύσκολη πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας.

Από το 2016 μέχρι σήμερα το πρόγραμμα «Πρόληψη» του Μetropolitan έχει επισκεφθεί χωριά της Εύβοιας, τη Τζια, τη Σκύρο, την ορεινή Κορινθία, τη Φθιώτιδα, την Κόνιτσα, την ορεινή Αρκαδία και άλλα μέρη της Ελλάδας έχοντας εξετάσει εκατοντάδες κατοίκους.

 

img 01 prolhpsi

Κάτοικος της Γραβιάς κατά τη διάρκεια εξέτασης από τον κ. Δημήτριο Δόβρη, Ορθοπαιδικό Χειρουργό.

 

img 02 prolhpsi

Από αριστερά οι κ.κ.: Ηλίας Αλεξάκης Υπεύθυνος Τύπου Metropolitan, Βασίλειος Τρίγκας Χειρουργός Μαστού, Ιωάννης Παληός Καρδιολόγος, Ευάγγελος Νικολόπουλος Αγγειοχειρουργός, Δημήτριος Δόβρης Ορθοπαιδικός Χειρουργός, Χρύσα Σεγκούνη Αντιδήμαρχος Δελφών, Βάνα Νταβίου Νοσηλεύτρια.

 

img 03 prolhpsi

Στους Δελφούς κατά τη διάρκεια καρδιολογικής εξέτασης από τον κ. Ιωάννη Παληό, Καρδιολόγο.

 

img 04 prolhpsi

Triplex αγγείων σε κάτοικο της Γραβιάς από τον κ. Ευάγγελο Νικολόπουλο, Αγγειοχειρουργό.