Μήπως έχετε προδιαβήτη και δεν το ξέρετε; Απαντήστε στο «Ερωτηματολόγιο για τον έλεγχο και την αξιολόγηση του προδιαβήτη» που ετοίμασε με βάση τα ανάλογα διεθνή ερωτηματολόγια το Διαβητολογικό Κέντρο του Metropolitan Hospital και στείλτε για έλεγχο και αξιολόγηση στο Κέντρο.

Μη χάνετε λοιπόν καιρό. Βρείτε το ερωτηματολόγιο στο site του Metropolitan Hospital συμπληρώστε το και στείλτε το πίσω ηλεκτρονικά. Θα το ελέγξει εντελώς δωρεάν η ιατρική ομάδα του Διαβητολογικού Κέντρου. Αν κρίνει, με βάση τις απαντήσεις σας, ότι δεν έχετε προδιαβήτη, δεν θα χρειαστεί να κάνετε κάτι άλλο. Θα έχετε κερδίσει μια γνώση πολύτιμη για την υγεία σας έχοντας διαθέσει μόνο λίγα λεπτά απ’ τον χρόνο σας. Αν κρίνει ότι χρειάζεστε περαιτέρω έλεγχο θα σας καλέσει στο Κέντρο και θα έχετε κερδίσει δύο πράγματα: την επίσκεψη εντελώς δωρεάν και πολύτιμη γνώση για την πρόληψη του διαβήτη.

Επιπλέον, θα ξέρετε ότι βοηθώντας τον εαυτό σας βοηθάτε παράλληλα και τη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται παγκόσμια για τον έλεγχο του διαβήτη, προσπάθεια που αποτελεί και τον λόγο ύπαρξης του Διαβητολογικού Κέντρου του Metropolitan Hospital.

Τι είναι ο προδιαβήτης και γιατί να μπείτε στον κόπο να ελεγχθείτε γι’ αυτόν;

Ο προδιαβήτης είναι, όπως δηλώνει και το όνομά του μια διαταραχή που προηγείται του διαβήτη και αυξάνει τις πιθανότητες εμφάνισής του. Ο προδιαβήτης επίσης είναι μια κατάσταση που συνοδεύεται από αυξημένο. καρδιοαγγιακό κίνδυνο και αυξημένο κατά 20% κίνδυνο θνησιμότητας σε σχέση με τη φυσιολογική κατάσταση.

Κατά τον προδιαβήτη τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα βρίσκονται πάνω από τα φυσιολογικά όρια, αλλά κάτω από τα καθορισμένα όρια του σακχαρώδους διαβήτη. Υπό την προϋπόθεση ότι θα γίνει έγκαιρα αντιληπτός και θα αντιμετωπιστεί, ο προδιαβήτης είναι ένα προειδοποιητικό καμπανάκι που μπορεί να οδηγήσει με επιτυχία στην πρόληψη του σακχαρώδους διαβήτη και στην αποφυγή της λήψης φαρμάκων για τη θεραπεία του.