2nd Olympic Health Run κατά του παιδικού καρκίνου στο ΟΑΚΑ με συνδιοργανωτή το Κέντρο Λεμφοιδημάτων Metropolitan Hospital

Το Κέντρο Λεμφοιδημάτων του Metropolitan Hospital, υπό τη διεύθυνση του κ. Ε. Δημακάκου, διοργάνωσε από κοινού με τον  Συλλόγο Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Νεοπλασματικές Παθήσεις «η Πίστη», τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών και την Ελληνική Λεμφολογική  Εταιρεία, το 2nd Olympic Health Run. Η εκδήλωση η οποία ήταν ιδιαίτερα επιτυχής είχε την αρωγή και τη στήριξη του Υπουργείου Υγείας, της Περιφέρειας Αττικής, του προγράμματος #BEACTIVE της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που εκπονεί η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και εντάσσεται στις δράσεις #BeActiveHellas, και του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών (Ο.Α.Κ.Α.).

Ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής  της Αθλητικής Εκδήλωσης κ. Ε. Δημακάκος μαζί με την Πρόεδρο του Συλλόγου «Πίστη», κ. Αναστασία Σταματέα – Βαρδουλάκη και  τον Διοικητή του Νοσοκομείου Παίδων  «Αγία Σοφία», κ. Ε. Παπασάββα συνέθεσαν μια άτυπη επιτροπή που καλωσόριζε τον κόσμο και τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση.

Το 2nd Olympic Health Run έλαβε  χώρα στο Ολυμπιακό Στάδιο, το Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2022, με μότο: «Τρέχουμε ενάντια στον παιδικό καρκίνο - Δώστε Πίστη στον αγώνα των Παιδιών για Ζωή» και έγινε η αφορμή να ενωθούν Πολιτεία, Επιστήμονες, Δημοσιογράφοι, Αθλητές και Πολίτες για να βοηθήσουν να γίνει πραγματικότητα η βοήθεια  στα παιδιά με Ογκολογικές  Παθήσεις.

Την εκδήλωση που είχε σκοπό να φωτίσει τις ελλείψεις που εμποδίζουν την προσπάθεια των ιατρών, του νοσηλευτικού προσωπικού και, κυρίως, των γονιών και των μικρών ηρώων που έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με τον παιδικό καρκίνο, ενίσχυσαν με την παρουσία, τις δηλώσεις τους και τη συμμετοχή τους, ο Υπουργός Υγείας κ. Α. Πλεύρης και η Αν. Υπουργός Υγείας κ. Μ. Γκάγκα. Ο Υπουργός έλαβε μέρος στον αγώνα των 10 km και η Αν. Υπουργός στον αγώνα των 3 km και καταχειροκροτήθηκαν από αθλητές και κοινό.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (Ι.Σ.Α.) και η Περιφέρεια Αττικής με πρωτεργάτη και ένθερμο υποστηρικτή τον κ. Γ. Πατούλη αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή και στήριξαν έμπρακτα τη διοργάνωση. Η παρουσία της κ. Λ. Κεφαλογιάννη, Αντιπεριφερειάρχου Βορείου Τομέα και του Καρδιολόγου κ. Φ. Πατσουράκου, Αντιπρόεδρου του Ι.Σ.Α. ήταν ενδεικτική της ιδιαίτερης σημασίας που έδωσαν η Περιφέρεια και ο Ι.Σ.Α. στο να φτάσει σε όσο το δυνατόν περισσότερους αποδέκτες το μήνυμα ότι πρέπει να παλέψουμε περισσότερο ενάντια στον παιδικό καρκίνο.

Επιπλέον, την εκδήλωση και το μήνυμά της στήριξαν με ενθουσιασμό και αγάπη ο Συντονιστής Διευθυντής του ΟΑΚΑ κ. Κ. Χαλιορής, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός με παρόντες τον Πρόεδρό του κ. Α. Αυγερινό και τον Γεν. Γραμματέα του κ. Γ. Σκούμα, η Παναττική Ομοσπονδία Πωλητών Λαϊκών Αγορών (ΠΟΣΠΛΑ), με παρόντα τον Γεν. Γραμματέα της κ. Κ. Σφύρλα, ο ΠΑΟ Φοινικαίων ομογενών Β. Ηπείρου με παρούσα την Πρόεδρό του κ. Μ. Γιώτη, ο Αθλητικός Όμιλος «Δρομέας Βάρης», με παρούσα την πρόεδρό του κ. Α. Δέδε, το Metropolitan Hospital και οι Ογκολογικές Κλινικές του Νοσοκομείου Παίδων.

Η Ολυμπιονίκης κ. Ο. Βασδέκη, οι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές κ. Χ. Παπαδιάς και κ. Μ. Βαρσαμίδου, η ομάδα των Special Olympics και οι Δρομείς Ελπίδας, συμμετείχαν στους αγώνες  «απογειώνοντας» την όλη εκδήλωση, η οποία, ωστόσο, δεν θα ήταν κατορθωτή χωρίς τη στήριξη χορηγών όπως η εταιρεία  MedApp (μέγας χορηγός), η οποία δια του κ. Π. Συρμόπουλου «τα έδωσε όλα», καθώς και των χορηγών επικοινωνίας Ant1 και Open Beyond.

Τέλος, πολλές ευχαριστίες αξίζουν και στη διοργανώτρια εταιρεία Conco και ιδιαιτέρως στην κ. Τ. Ζόμπολα και στην κ. Α. Σουμπασάκου, για τη βοήθεια και τη στήριξή τους στην υλοποίηση  της όλης φιλανθρωπικής αθλητικής εκδήλωσης, του 2nd Olympic Health Run.

Ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής και Διευθυντής του Κέντρου Λεμφοιδημάτων Metropolitan Hospital

Ευάγγελος Δημακάκος