ExcelsiusGPS™, Visualase και Ο-arm II: αποκλειστικά στο Metropolitan, για θεραπείες της σπονδυλικής στήλης και του εγκεφάλου, της επιληψίας και των νευροογκολογικών παθήσεων

Τεχνολογία αιχμής στα χέρια γιατρών υψηλής εξειδίκευσης: με αυτόν το συνδυασμό το Metropolitan Hospital εδραιώνεται ως το μεγαλύτερο και το πιο σύγχρονο ρομποτικό κέντρο της Ελλάδας, τώρα και στον τομέα της σπονδυλικής στήλης, της επιληψίας και των νευροογκολογικών παθήσεων.

Τα τέσσερα νέα συστήματα, μοναδικά στη χώρα μας, εξασφαλίζουν για τον ασθενή μεγαλύτερη ασφάλεια ακόμη και στις πιο δύσκολες επεμβάσεις, λιγότερο πόνο, μικρότερο χειρουργικό τραύμα, λιγότερο χρόνο νοσηλείας και ταχύτερη αποθεραπεία:

  • Το ExcelsiusGPS επιτρέπει την αντιμετώπιση του κάθε ασθενή με πρόβλημα στη σπονδυλική στήλη που έχει ένδειξη να χειρουργηθεί.
  • Το Visualase αποτελεί το τελευταίο επίτευγμα της ρομποτικής για την ελάχιστα επεμβατική αντιμετώπιση νευροογκολογικών παθήσεων και επιληψίας.
  • Το Ο-Arm II σε συνδυασμό με το σύστημα πλοήγησης κάνει την επανάσταση ως πλατφόρμα που παρέχει 100% ακρίβεια στον εντοπισμό και τη διαχείριση των πιο ευαίσθητων βλαβών
  • Ο Νευροπλοηγός S8 είναι ό,τι νεότερο και καλύτερο υπάρχει στον κόσμο στον τομέα της διεγχειρητικής απεικόνισης.

Τα νέα συστήματα, στα χέρια γιατρών υψηλής εξειδίκευσης, εξασφαλίζουν μεγαλύτερη ασφάλεια μικρότερο τραύμα, λιγότερο πόνο και ταχύτερη αποθεραπεία του ασθενούς

Το πρώτο και μόνο ExcelsiusGPS™ στην Ελλάδα

Ο κ. Παναγιώτης Ζουμπούλης, επίκουρος Καθηγητής Ορθοπαιδικής - Χειρουργός Σπονδυλικής Στήλης στο Metropolitan αναφέρει: «Το ExcelsiusGPS προσφέρει, με υψηλότατη απεικονιστική ακρίβεια, τη τρισδιάστατη ανατομία της σπονδυλικής στήλης και τη θέση των χειρουργικών εργαλείων και εμφυτευμάτων. Δίνει τη δυνατότητα προσχεδιασμού της χειρουργικής επέμβασης και προεπιλογής των εμφυτευμάτων».

Για το ίδιο σύστημα ο κ. Σπύρος Σκριβιλιωτάκης, Διευθυντής Ορθοπαιδικός στο Metropolitan, αναφέρει: «Το ExcelsiusGPS είναι το μοναδικό ρομποτικό σύστημα που συνδυάζει χειρουργική πλοήγηση και ρομποτική καθοδήγηση. Ο χειρουργός ελέγχει υπό άμεση όραση, την εφαρμογή των διαυχενικών βιδών και την τοποθέτηση των υλικών, μηδενίζοντας τις πιθανότητες τραυματισμού των νευρικών στοιχείων. Ο χρόνος νοσηλείας μειώνεται, ενώ η μετεγχειρητική αποκατάσταση και η επανένταξη γίνονται σε συντομότερο χρονικό διάστημα».

Σύμφωνα με τον Δρ. Μάριο Λυκίσσα, Xειρουργό Σπονδυλικής Στήλης, Διευθυντή Ορθοπαιδικό Χειρουργό του Metropolitan και επ. Καθηγητή Ορθοπαιδικής Πανεπιστημίου Κρήτης: «Κάθε ασθενής με πρόβλημα στη σπονδυλική στήλη που έχει ένδειξη να χειρουργηθεί: σπονδυλική στένωση, δισκοπάθεια-εκφύλιση μεσοσπονδυλίου δίσκου, κάταγμα, σκολίωση, κύφωση, σπονδυλολίσθηση, όγκο, οστεοπορωτικό κάταγμα, πάθηση του αυχένα μπορεί να αντιμετωπιστεί με το ExcelsiusGPS™».

Το πρώτο και μόνο Ο-Arm II στην Ελλάδα

Το Ο-Arm II είναι ένας τομογράφος «σταθμός» που δίνει στο χειρουργό 100% ακρίβεια στον εντοπισμό και τη διαχείριση των πιο ευαίσθητων βλαβών και έχει βελτιωμένες δυνατότητες απεικόνισης της παθολογίας της σπονδυλικής στήλης και του εγκεφάλου. Επιτρέπει την πραγματοποίηση κρανιοεγκεφαλικών επεμβάσεων, επεμβάσεων μυοσκελετικών όγκων λεκάνης και άκρων και ευαίσθητων επεμβάσεων σπονδυλικής στήλης ασφαλέστερα και αποτελεσματικότερα.

Το πρώτο και μόνο Visualase στην Ελλάδα

Το Visualase βοηθά στην ελάχιστα επεμβατική αντιμετώπιση νευροογκολογικών παθήσεων και επιληψίας με την τεχνική καυτηριασμού με laser. Με το Visualase πραγματοποιείται καυτηριασμός με laser της επιληπτογόνου περιοχής, με απόλυτη ασφάλεια, το αποτέλεσμα γίνεται άμεσα ορατό από τον μαγνητικό τομογράφο και ο ασθενής παίρνει εξιτήριο την πρώτη μετεγχειρητική ημέρα.

Το Visualase ωφελεί: ασθενείς που πάσχουν από φαρμακευτικά ανεξέλεγκτες επιληπτικές κρίσεις, με πολύ καλά αποτελέσματα βελτίωσης της ποιότητας ζωής και ελάχιστες παρενέργειες, καθώς και ασθενείς με χειρουργικά μη προσβάσιμους πρωτοπαθείς ή δευτεροπαθείς όγκους ή περιστατικά μη ανταποκρινόμενα σε χήμειο/ακτινοθεραπεία.

Ο Νευροπλοηγός S8

Ο νευροπλοηγός S8 δίνει τη δυνατότητα χρήσης δεδομένων από περίπλοκες εξετάσεις όπως η δεσμιδογραφία και η λειτουργική μαγνητική τομογραφία. Με αυτό τον τρόπο ο νευροχειρουργός προσεγγίζει με ακρίβεια εγκεφαλικές βλάβες ακόμα και στις πιο επικίνδυνες περιοχές».

Μαζί με τα συστήματα Da Vinci, Da Vinci Xi και MAKO, μεταξύ άλλων, το Μetropolitan εδρεώνεται ως ένα από τα σημαντικότερα ρομποτικά κέντρα της Ευρώπης.

Excelsius GPS

Με το ExcelsiusGPS μπορεί να αντιμετωπιστεί κάθε ασθενής με πρόβλημα στη σπονδυλική στήλη που έχει ένδειξη να χειρουργηθεί.

Excelsius GPS

Το Ο-Arm II σε συνδυασμό με το σύστημα πλοήγησης παρέχει 100% ακρίβεια στον εντοπισμό και τη διαχείριση των πιο ευαίσθητων βλαβών

Excelsius GPS

Το Visualase αποτελεί το τελευταίο επίτευγμα της τεχνολογίας για την ελάχιστα επεμβατική αντιμετώπιση νευροογκολογικών παθήσεων και επιληψίας