Αυξητική επέμβαση μαστού και ρινοπλαστική

Αποκλειστικά και μόνο στο Metropolitan Hospital

H Kλινική Πλαστικής, Επανορθωτικής Μικροχειρουργικής και Αισθητικής του Metropolitan Hospital είναι η πρώτη στην Ελλάδα που ενσωματώνει την Tρισδιάστατη Iατρική Απεικόνιση (Medical 3D Imaging) και Eκτύπωση (Medical 3D Printing), στην Αισθητική Χειρουργική Προσώπου και Μαστού.

VECTRA ΧΤ

Ακολουθώντας την πρακτική πολλών νοσηλευτικών ιδρυμάτων των ΗΠΑ, στο Metropolitan έχει αναπτυχθεί ένα «in house» πλήρες εργαστήριο ιατρικής απεικόνισης εξοπλισμένο με τελευταίας γενιάς μηχάνημα VECTRA ΧΤ προσώπου και σώματος της Canfield Imaging Systems USA, 3D λογισμικού και 3D εκτυπωτών, που επιτρέπει την εφαρμογή αυτής της τεχνολογίας στη μελέτη και το σχεδιασμό των αισθητικών επεμβάσεων.

Tο καταλληλότερο μέγεθος και σχήμα

Η νέα αυτή τεχνολογία δίνει τη δυνατότητα τρισδιάστατης απεικόνισης των δομών του προσώπου και του μαστού, καθώς και προσομοίωσης των χειρουργικών επεμβάσεων. Η τρισδιάστατη μελέτη, απεικόνιση και σχεδιασμός έχουν ιδιαίτερα μεγάλη εφαρμογή στην αυξητική μαστού (είτε με ενθέματα είτε με λιπομεταφορά). Αρχικά, γίνεται λήψη μιας τρισδιάστατης φωτογραφίας με το φωτογραφικό scanner Vectra XT. Στη συνέχεια, γίνεται επεξεργασία της εικόνας και δημιουργείται ένα 3D εικονικό μοντέλο που προσομοιώνει το τελικό χειρουργικό αποτέλεσμα και μπορεί να συγκριθεί με την αρχική εικόνα της ασθενούς, με σκοπό την ακριβή διάγνωση, τον προεγχειρητικό σχεδιασμό και τη λήψη διεγχειρητικών οδηγών. Έτσι π.χ. αποφασίζεται το καταλληλότερο μέγεθος και σχήμα των ενθεμάτων σιλικόνης που θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν.

Έχει, επίσης, εξαιρετική εφαρμογή στις επεμβάσεις ρινοπλαστικής, καθώς ο πλαστικός χειρουργός μπορεί να μελετήσει την ανατομία της περιοχής και να σχεδιάσει τις αλλαγές που χρειάζονται μαζί με τον ασθενή, εκπληρώνοντας έτσι τις προσδοκίες του ασθενούς με απόλυτη χειρουργική ασφάλεια.

Η όλη διαδικασία αποτελεί προσομοίωση του αποτελέσματος και είναι ευθύνη του ιατρού να δημιουργήσει ρεαλιστικές προσδοκίες στον ασθενή για το τελικό αισθητικό και λειτουργικό αποτέλεσμα.