Το Metropolitan Hospital  χορηγός των δράσεων της «FairLife L.C.C. - Φροντίδα και Πρόληψη για τον Καρκίνο του Πνεύμονα», για το Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαίας

Ευαισθητοποίηση ενημέρωση, πρόληψη, έγκαιρη διάγνωση και στήριξη των ανθρώπων που νοσούν από καρκίνο του πνεύμονα, είναι οι στόχοι των δράσεων της «FairLife L.C.C. - Φροντίδα και Πρόληψη για τον Καρκίνο του Πνεύμονα», της πρώτης μη κερδοσκοπικής εταιρείας για τον καρκίνο του πνεύμονα στην Ελλάδα.

Το Metropolitan Hospital ως στρατηγικός συνεργάτης της FairLife, μοιράζεται αυτούς τους στόχους και στηρίζει τις δράσεις που τους υπηρετούν. Έτσι, αφενός βοηθάει την εταιρεία ως ιατρικός σύμβουλός της και αφετέρου είναι χορηγός δράσεων της, όπως αυτές για το Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαίας, που είναι ο 1ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Δημιουργικής Γραφής και Αφίσας για μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, ο οποίος πραγματοποιείται με έγκριση του Υ.ΠΑΙ.Θ, με θέμα: «Η πρώτη γενιά χωρίς καπνό, χωρίς άτμισμα» και ο συμβολικός καθαρισμός παραλίας από τα αποτσίγαρα σε συνεργασία με Δήμο του Νότιου Τομέα Αττικής.

Οι δράσεις αυτές εστιάζουν στους νέους, τους ενημερώνουν για τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος/ατμίσματος και τους προσκαλούν να γίνουν ενεργοί πολίτες και να «κάνουν τη φωνή τους να ακουστεί» όσον αφορά τις επιπτώσεις του καπνίσματος στην υγεία και τον κοινό μας πνεύμονα, το περιβάλλον, με την ελπίδα να γίνουν η πρώτη γενιά χωρίς τσιγάρο, χωρίς καρκίνο του πνεύμονα.

Ο Διαγωνισμός

Ο 1ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Δημιουργικής Γραφής και Αφίσας για μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου ξεκίνησε το 2021 και στις 25-5-2022, αναρτήθηκαν τα αποτελέσματά του στην ιστοσελίδα της FairLife, στις αντίστοιχες κατηγορίες:

ΔΗΜΟΤΙΚΟ: https://fairlifelcc.com/i-proti-genia-xoris-kapno-xoris-atmisma/dimotiko/

ΓΥΜΝΑΣΙΟ: https://fairlifelcc.com/i-proti-genia-xoris-kapno-xoris-atmisma/gymnasio/

ΛΥΚΕΙΟ: https://fairlifelcc.com/i-proti-genia-xoris-kapno-xoris-atmisma/lykeio/

Συμμετείχαν μαθητές όλων των βαθμίδων περισσότερων από 140 σχολείων από την Κρήτη μέχρι το Διδυμότειχο, οι οποίοι με τα έργα τους ανέδειξαν δημιουργικά το όραμα της FairLife L.C.C. και «απέδειξαν ότι όλοι μαζί μπορούμε να γίνουμε μια τεράστια δύναμη που δε θα παραπλανηθεί από τον καπνό και το ηλεκτρονικό τσιγάρο, δε θα παγιδευτεί στον εθισμό», όπως επεσήμανε η η Κορίνα Πατέλη Bell, Πρόεδρος της FairLife L.C.C.

Στις 31-5-2022, παγκόσμια ημέρα κατά του καπνίσματος, η FairLife L.C.C. παρουσιάζει σε ειδική διαδικτυακή εκδήλωση τα αποτελέσματα του Διαγωνισμού «Η πρώτη γενιά χωρίς καπνό, χωρίς άτμισμα» και τη νέα αντικαπνιστική της καμπάνια «Εισπνέω, εκπνέω μα δεν αναπνέω» που είναι εμπνευσμένη από τα έργα των μαθητών καθώς και εκστρατείες που έχουν δημιουργηθεί από τους νέους εθελοντές της FairLife. Στο blog οι νέοι εκφράζουν δημιουργικά τις ανησυχίες τους για τους κινδύνους του τσιγάρου, και τα πρώτα αποτελέσματα μιας έρευνας και ενημέρωσης για τον καρκίνο του πνεύμονα και τη σχέση του με το τσιγάρο.

Συμβολικός καθαρισμός παραλίας και άλλες δράσεις

Στις 3-6-2021, παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος θα πραγματοποιηθεί συμβολικός καθαρισμός παραλίας με τη συμμετοχή Brand Ambassadors της FairLife L.C.C., μαθητών, εθελοντικών οργανώσεων κ.ά.