Έμπρακτη αναγνώριση της σπουδαιότητας του Μουσείου Τυπογραφίας στα Χανιά, από τον Όμιλο HHG

Το πρώτο ελληνικό μουσείο αφιερωμένο αποκλειστικά στην τυπογραφία, είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Μουσείων Τυπογραφίας (Association of European Printing Museums), του Παγκόσμιου Συνδέσμου Μουσείων Τυπογραφίας (International Association of Printing Museums) και της Ευρωπαϊκής Διαδρομής Βιομηχανικής Κληρονομιάς του Συμβουλίου της Ευρώπης (European Route of Industrial Heritage). Λειτουργεί στα Χανιά από το 2005 και βρίσκεται στο Βιοτεχνικό Πάρκο Σούδας.

Δημιουργός του Μουσείου, ο κ. Γιάννης Γαρεδάκης, δημοσιογράφος και ιδρυτής της εφημερίδας «Χανιώτικα νέα», μαζί με τη σύζυγο και συνοδοιπόρο του Ελένη. Η τυπογραφία είναι ίσως η σημαντικότερη ανθρώπινη δημιουργία από την αυγή του πολιτισμού έως σήμερα. Η δημιουργία που με τη μετάδοση της γνώσης που εξασφάλισε, επέτρεψε σε κάθε άλλη ανθρώπινη δραστηριότητα/εφεύρεση/ανακάλυψη να ανθήσει. Και ο Όμιλος HHG δεν θα μπορούσε να μην το αναγνωρίσει.

Περίοπτη θέση ανάμεσα στις ανθρώπινες δραστηριότητες που αναπτύχθηκαν ραγδαία χάρη στην τυπογραφία, η Ιατρική. Η Ιατρική που ερευνά, θεραπεύει, σώζει, προλαμβάνει και, το κυριότερο, ασκείται επ' ωφελεία όλων. Η Ιατρική που υπηρετούν με συνέπεια όλα τα θεραπευτήρια και οι δομές υγείας που περιλαμβάνονται στο δυναμικό του Ομίλου HHG.

Αναγνωρίζοντας αυτή τη συνεισφορά, ο Όμιλος HHG ανακοινώνει την ενίσχυση του Μουσείου Τυπογραφίας, προκειμένου αυτό να συνεχίσει να τιμά με την ύπαρξή του την τυπογραφία, τα Χανιά, την Κρήτη, την Ελλάδα, τον πολιτισμό και τον κόσμο. Στη δωρεά συμμετέχουν τα θεραπευτήρια: Υγεία, Metropolitan Hospital, Μητέρα, Metropolitan General και Creta InterClinic.