Πρώτη φορά στην Ελλάδα παρακέντηση του μέσο-κολπικού διαφράγματος με πρωτοποριακή τεχνική κατά την κατάλυση Κολπικής Μαρμαρυγής στο Metropolitan Hospital

Το Metropolitan Hospital ανακοινώνει την χρήση του Συστήματος Διαμεσοκολπικής Πρόσβασης AcQCross, αποτελώντας την πρώτη ιατρική μονάδα στην Ελλάδα που εφαρμόζει αυτή την τεχνολογία αιχμής για την παρακέντηση του μέσο-κολπικού διαφράγματος κατά τη διάρκεια των διαδικασιών κατάλυσης της κολπικής μαρμαρυγής.

Αυτό το καινοτόμο σύστημα εμπεριέχει ενσωματωμένο διαστολέα και βελόνα παρακέντησης μειώνοντας την ανάγκη για αλλαγές θηκαριών και επιτρέποντας τη συμβατότητα με την ενέργεια RF σε δύσκολες περιπτώσεις διαφραγματικής παρακέντησης. Με αυτό τον τρόπο, ενισχύεται σημαντικά η ασφάλεια των ασθενών μας και μειώνεται τελικά ο χρόνος της επέμβασης.

Το AcQCross Transeptal Access System σηματοδοτεί μια σημαντική πρόοδο στον τομέα της ηλεκτροφυσιολογίας, παρέχοντας πολυάριθμα οφέλη για τους ασθενείς μας. Με την ελαχιστοποίηση της απαίτησης για αλλαγές θηκαριών κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, μειώνονται οι πιθανές επιπλοκές, εξασφαλίζοντας μια ασφαλέστερη εμπειρία για τα άτομα που υποβάλλονται σε κατάλυση κολπικής μαρμαρυγής.

Το τμήμα Ηλεκτροφυσιολογίας και Βηματοδότησης, υπό τη διεύθυνση της κυρίας Θεώνης Μεσίσκλη και σε συνεργασία με τον Αναστάσιο Λύρα παραμένει στην πρώτη γραμμή των ιατρικών εξελίξεων, διασφαλίζοντας ότι οι ασθενείς μας λαμβάνουν τις ασφαλέστερες και αποτελεσματικότερες διαθέσιμες θεραπείες. Η εισαγωγή του συστήματος διαμπερούς πρόσβασης AcQCross αντιπροσωπεύει τη συνεχή δέσμευσή μας να παρέχουμε το υψηλότερο επίπεδο περίθαλψης.