Το Metropolitan Hospital, είναι το μοναδικό νοσηλευτικό κέντρο στην Ελλάδα και ένα από τα ελάχιστα στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο και τα Βαλκάνια, που εφαρμόζει την πρωτοποριακή μέθοδο της απεικονιστικά καθοδηγούμενης βραχυθεραπείας ή επεμβατικής ακτινοθεραπείας, όπως είναι ευρύτερα γνωστή για γυναικολογικούς και άλλους όγκους.

Πρόκειται για μία από τις πιο σύγχρονες τεχνικές της ακτινοθεραπείας που αυξάνει σημαντικά τις πιθανότητες για την ίαση του ασθενούς.

Η μέθοδος εφαρμόζεται στο υπερσύγχρονο Πρότυπο Κέντρο Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας στο Metropolitan Hospital, σε περιστατικά των γυναικολογικών όγκων, καρκίνου του μαστού, αλλά και του καρκίνου του προστάτη.

Η βραχυθεραπεία περιλαμβάνει την επεμβατική ακτινοβόληση των όγκων εκ των έσω και πετυχαίνει στοχευμένη χορήγηση της ακτινοβολίας, προσαρμοσμένη στη μορφή των όγκων. Ταυτόχρονα προστατεύει τα ζωτικά όργανα και τους υγιείς ιστούς. Αποκλειστικά στο Metropolitan Hospital και για πρώτη φορά στην Ελλάδα εφαρμόζεται συστηματικά ενδοϊστική βραχυθεραπεία υπο απεικονιστικη καθοδηγηση με MRI.

Ο γιατρός εξηγεί πώς λειτουργεί και ποια είναι τα πλεονεκτήματα για τον ασθενή.