Στο Metropolitan Hospital, η Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας Αγγειακών – Οξέων Αγγειακών Εγκεφαλικών Επεισοδίων, αντιμετωπίζει τα Εγκεφαλικά Επεισόδια εντός ακόμα και 24 ωρών από το επεισόδιο, μειώνοντας το ποσοστό επιπλοκών από 20 έως 50%. Πρόκειται για την πρώτη μονάδα στην Ελλάδα και ανάμεσα σε κορυφαίες της Ευρώπης που είναι πιστοποιημένη από τον European Stroke Organization και λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο, με τεχνολογία αιχμής και τη χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Το Metropolitan Hospital είναι το θεραπευτήριο με την μεγαλύτερη εμπειρία στη μηχανική θρομβεκτομή, δηλαδή την ενδοαγγειακή αντιμετώπιση του εγκεφαλικού με τη χρησιμοποίηση ειδικών καθετήρων και stent για την αφαίρεση του θρόμβου και τη διάνοιξη του αποφραγμένου αγγείου.

Διαθέτοντας το πρωτοποριακό σύστημα τεχνητής νοημοσύνης Rapid δινεται η δυνατότητα παρέμβασης μέχρι και 24 ώρες από την έναρξη των συμπτωμάτων. Το γεγονός αυτό επεκτείνει την εμβέλεια δράσης τόσο σε ασθενείς εντός, όσο και εκτός Αττικής, να ωφεληθούν από τη θεραπεία επαναιμάτωσης με μηχανική θρομβεκτομή.

Ο κ. Γεώργιος Μαγκούφης, Διευθυντής Επεμβατικός Νευροακτινολόγος στη Μονάδα Αγγειακών Εγκεφαλικών Επεισοδίων στο Metropolitan Hospital, εξηγεί τι περιλαβάνει η μηχανική θρομβεκτομή και περιγράφει πόσο σημαντική είναι η έγκαιρη προσέλευση του ασθενή.