33 απαντήσεις στην ερώτηση «Γιατί Metropolitan;»

33 απαντήσεις στην ερώτηση «Γιατί Metropolitan;»

1.  Γιατί το Metropolitan έχει δημιουργήσει ένα πρωτοποριακό σύνολο που οδηγεί την ιατρική πράξη από την όχι και τόσο μακρινή εποχή που ο γιατρός, για να ακροαστεί καλύτερα, ζητούσε από τον ασθενή: «Πες τριαντατρία», στην εποχή της καινοτομίας, της καθ’ ολοκληρίαν ρομποτικής χειρουργικής, της 3D εκτύπωσης και του σχεδιασμού επεμβάσεων πριν καν ο γιατρός αγγίξει τον ασθενή.

2.  Γιατί μόνο το Metropolitan έχει «εξοπλίσει» τα χέρια κορυφαίων ιατρών με το μεγαλύτερο ρομποτικό σύστημα της Ελλάδας, δύο Da Vinci και ένα Mako, αποτελώντας έτσι ένα από τα καλύτερα ρομποτικά κέντρα της Ευρώπης.

3.  Γιατί το Metropolitan είναι το μοναδικό στην Ελλάδα και ένα από τα ελάχιστα θεραπευτήρια στην Ευρώπη, στο οποίο πραγματοποιείται μερική ή ολική ρομποτικά υποβοηθούμενη αρθροπλαστική γόνατος Mako. Ο κ. Διονύσιος Χίσσας προσφέρει τα φώτα και την εμπειρία του σε διεθνές επίπεδο ως εκπαιδευτής άλλων χειρουργών πάνω στη χρήση του ρομποτικού συστήματος Mako.

4.  Γιατί το Metropolitan  διαθέτει τον πρώτο στην Ελλάδα 4ης γενιάς, υψηλής ισχύος υπερσύγχρονο μαγνητικό τομογράφο 3Τesla SKYRA Μagnetom Siemens, στη μονάδα Μαγνητικής Τομογραφίας - Προηγμένης Απεικόνισης.

5.  Γιατί, στην Ελλάδα, μόνο το Metropolitan διαθέτει το πρωτοποριακό σύστημα διάγνωσης RAPID για τα εγκεφαλικά επεισόδια που, θεωρείται το πλέον αξιόπιστο γιατί παρέχει τη δυνατότητα άμεσου προσδιορισμού του όγκου του εμφρακτικού πυρήνα και της λυκοφωτικής ζώνης.

6.  Γιατί μόνο το Metropolitan διαθέτει το πλήρες φορητό σύστημα αξονικής τομογραφίας O-arm, την πολυδιάστατη πλατφόρμα, που αποτελεί «σταθμό» στην ενδοχειρουργική απεικόνιση και, σε συνδυασμό με το σύστημα χειρουργικής πλοήγησης, είναι το μόνο που μπορεί να παράσχει στο χειρουργό 100% ακρίβεια στον εντοπισμό και τη διαχείριση ακόμα και των πιο ευαίσθητων βλαβών και τη δυνατότητα διενέργειας χειρουργικών επεμβάσεων ακόμα και σε ανατομικώς εξαιρετικά επικίνδυνες περιοχές.

7.  Γιατί το Metropolitan διαθέτει  PET/CT, την υψηλής τεχνολογίας απεικονιστική μέθοδο που επιφέρει θεαματικές μεταβολές στη διαχείριση των ασθενών με καρκίνο, τροποποιώντας τη θεραπευτική στρατηγική στο 25-30% των ογκολογικών ασθενών.

8.  Γιατί το Metropolitan είναι το πρώτο θεραπευτήριο στην Ελλάδα που ενσωματώνει την Τρισδιάστατη Ιατρική εκτύπωση (Medical 3D Printing), στην καθημερινή ιατρική πράξη. Το γεγονός αυτό σημαίνει ότι, τώρα, μια χειρουργική επέμβαση μπορεί να σχεδιαστεί και να αναπαρασταθεί με ακρίβεια χιλιοστού πάνω σε ένα ειδικά δημιουργημένο και διαμορφωμένο μοντέλο, με τα χαρακτηριστικά της συγκεκριμένης περιοχής, του συγκεκριμένου προβλήματος, του συγκεκριμένου ασθενούς.

9.  Γιατί στο Metropolitan έγιναν, με το σύστημα Da Vinci Xi, η πρώτη σε ολόκληρη τη Βαλκανική καθ’ ολοκληρίαν ρομποτική επέμβαση και η πρώτη στην Ελλάδα διόρθωση κοιλιοκήλης εξωπεριτοναϊκά και  είχαν απόλυτη επιτυχία.

10.  Γιατί στο Metropolitan έγινε και γίνεται μαστεκτομή και αισθητική αποκατάσταση μαστού σε ένα στάδιο, σε ένα και μόνο χειρουργείο με την πρωτοποριακή τεχνική One Stage Technique.

11.  Γιατί στο Metropolitan εφαρμόστηκε, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, η τεχνική SUPERPATH, η διαδερμική τεχνική αρθροπλαστικής ισχίου.

12.  Γιατί στο Metropolitan έγινε, για πρώτη φορά στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια, ρομποτική επέμβαση θώρακος, με το σύστημα Da Vinci Xi.

13.  Γιατί στο Metropolitan λειτουργεί η πρώτη και μόνη στην Ελλάδα, αναγνωρισμένη και πιστοποιημένη με “Certified ESO Stroke Unit” από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό “European Stroke Organisation”, Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας - Οξέων Αγγειακών Εγκεφαλικών Επεισοδίων.

14.  Γιατί στο Metropolitan  λειτουργεί, από το 2004, η Χειρουργική Κλινική Θυρεοειδούς – Ενδοκρινών Αδένων η οποία έχει πάνω από 5.000 εγχειρήσεις θυρεοειδούς και παραθυρεοειδών αδένων στο ενεργητικό της και μπορεί, σε συνεργασία με τους Ενδοκρινολόγους του Θεραπευτηρίου, να προχωρήσει σε ταυτοποίηση οποιουδήποτε προβλήματος θυρεοειδούς ή παραθυρεοειδών.

15.  Γιατί το Metropolitan είναι το πρώτο στην Ελλάδα (και το τέταρτο στον κόσμο) Θεραπευτήριο με την πιστοποίηση Excellence in Medical Tourism, του διεθνούς οργανισμού Temos International.

16.  Γιατί το Metropolitan συνδυάζοντας τεχνολογικές εξελίξεις και υψηλής εκπαίδευσης ιατρικό δυναμικό παρέχει πρωτοποριακές υπηρεσίες:

 • Ακτινοθεραπευτική Ογκολογία
 • Βηματοδότης Εγκεφάλου για τη Νόσο Parkinson
 • Επεμβατική Ακτινολογία
 • Επεμβατική Γαστρεντερολογία
 • Επεμβατική Καρδιολογία
 • Επεμβατικό Κέντρο Επιληψίας
 • Ιατρείο Πόνου
 • Καρδιοχειρουργική
 • Κέντρο Θυρεοειδούς
 • Κέντρο Μαστού και Γυναίκας
 • Κέντρο Νευροογκολογίας
 • Κέντρο Χειρουργικής Σπονδυλικής Στήλης
 • Μαγνητική Τομογραφία - Προηγμένη Απεικόνιση
 • Μαγνητική Τομογραφία Καρδιάς
 • Μικροχειρουργική Ογκολογία
 • Μονάδα Εγκεφαλικών Επεισοδίων (Stroke Unit)
 • Μονάδα Θώρακος
 • Μονάδα Παχέος Εντέρου
 • Οφθαλμολογία
 • Ρομποτική Χειρουργική Γόνατος - Ισχίου
 • Ρομποτική Ουρολογία (DA VINCI)
 • Στοματική και Γναθοπροσωπική Χειρουργική
 • Χειρουργική Άνω Άκρου
 • Χειρουργική Κεφαλής Τραχήλου
 • Χειρουργική Ογκολογία - Χειρουργική Ήπατος - Χοληφόρων - Παγκρέατος

17.  Γιατί το Metropolitan διαθέτει αξιόπιστη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (Intensive Care Unit - ICU, διεθνώς) στην οποία μπορούν να παρασχεθούν άμεσα υπηρεσίες Επείγουσας και Εντατικής Ιατρικής, υπό καθεστώς υψηλής πίεσης.

18.  Γιατί στο Metropolitan λειτουργεί μια πρότυπη καρδιολογική μονάδα εντατικής θεραπείας – εμφραγμάτων με υψηλότατα ποσοστά άριστης έκβασης των περιστατικών και χαμηλό μέσο χρόνο νοσηλείας.

19.  Γιατί στο Metropolitan λειτουργεί Χειρουργική Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στελεχωμένη από ιατρούς και νοσηλευτές με πολυετή εμπειρία στο χώρο της εντατικής φροντίδας και αντιμετωπίζει αγγειοχειρουργικά περιστατικά, νευροχειρουργικά περιστατικά, περιστατικά γενικής χειρουργικής κ.ά., με ποσοστά επιτυχίας που είναι από τα υψηλότερα της χώρας.

20.  Γιατί στο Metropolitan λειτουργεί Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας Νευροχειρουργικής που προσφέρει, με πολυετή επιτυχία, εξειδικευμένες υπηρεσίες στον τομέα της Νευροχειρουργικής.

21.  Γιατί στο Metropolitan λειτουργούν Τρεις Μονάδες Ημερήσιας Νοσηλείας όπου καλύπτονται, με διακριτικό τρόπο και χαμηλό κόστος, οι ανάγκες των ασθενών για ήσυχη ολιγόωρη παραμονή μετά από χειρουργικές επεμβάσεις  ή οι ημερήσιες χημειοθεραπείες, σε ένα πολιτισμένο και φιλικό περιβάλλον.

22.  Γιατί στο Metropolitan παρέχονται ειδικά πακέτα εξετάσεων πρόληψης: τρία διαφορετικού περιεχομένου γενικά Check Up, Καρδιολογικό Check Up 5, Υπερτασικό - Λιπιδαιμικό Check Up, Ρευματολογικό Check Up, Ορθοπεδικό Check Up, Check Up Θυρεοειδικής Λειτουργίας, Check Up  Διαβητικού Ελέγχου, Check Up 1ος Έλεγχος Εγκυμοσύνης.

23.  Γιατί το Metropolitan καλύπτει όλες τις ιατρικές ειδικότητες και διαθέτει όλα τα διαγνωστικά εργαστήρια, εξασφαλίζοντας ολοκληρωμένες συνθήκες νοσηλείας, ιατρικής και νοσηλευτικής παρακολούθησης:
Αιματολογία, Ακτινολογία-Ιατρική Απεικόνιση, Ακτινοθεραπευτική Ογκολογία, Αλλεργιολογία, Αναισθησιολογία, Βελονισμός, Γαστρεντερολογία, Γυναικολογία, Δερματολογία, Ενδοκρινολογία, Διαγνωστικά Εργαστήρια, Διαβήτης-Παχυσαρκία-Μεταβολισμός, Επεμβατική Ακτινολογία, Επεμβατική Ενδοσκόπηση, Επεμβατική Καρδιολογία, Επεμβατική Νευροακτινολογία, Ηπατολογία, Ιατρείο Διακοπής Καπνίσματος, Ιατρείο Κεφαλαλγίας, Ιατρείο Δυσλιπιδαιμιών & Αγγειακής Λειτουργίας, Ιατρείο Κληρονομικής Αιμορραγικής Αγγειεκτασίας, Ιατρείο Μνήμης, Ιατρείο Πάρκινσον, Ιατρική Φυσική, Καρδιολογία, Κέντρο Μαστού & Γυναίκας, Νεφρολογία, Νευρολογία, Νευροογκολογία, Νευροφυσιολογία, Νευροχειρουργική, Νευροψυχολογία, Ογκολογία, Ορθοπαιδική, Ουρολογία, Οδοντιατρική, Οφθαλμολογία, Παθολογία, Παθολογοανατομία, Παιδιατρική, Πλαστική & Επανορθωτική Χειρουργική, Πνευμονολογία, Πυρηνική Ιατρική, Ρευματολογία, Υπερβαρική Ιατρική, Φυσικοθεραπεία, Χειρουργική, Ωτορινιλαρυγγολογία.

24.  Γιατί στο Metropolitan λειτουργεί ένα πλήρως επανδρωμένο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, που βρίσκεται σε ετοιμότητα 24 ώρες το 24ωρο, 7ημέρες την εβδομάδα, έχοντας τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει ανά πάσα στιγμή οποιοδήποτε επείγον πρόβλημα υγείας. Επιπλέον, λειτουργούν εξωτερικά ιατρεία που καλύπτουν όλες τις ιατρικές ειδικότητες και λειτουργούν από Δευτέρα έως Παρασκευή, κυρίως με προγραμματισμένα ραντεβού τα οποία κανονίζονται είτε τηλεφωνικά είτε με e-mail.

25.  Γιατί το Metropolitan διαθέτει τέσσερα ασθενοφόρα. Ιδιόκτητα ασθενοφόρα. Για να είναι κοντά σε όποιον, όπου και όποτε χρειαστεί.

26.  Γιατί το Metropolitan στελεχώνεται από γιατρούς που θα τους δείτε σε ιατρικά συνέδρια, θα τους ακούσετε σε ανακοινώσεις, θα τους παρακολουθήσετε με προσοχή στα ΜΜΕ, θα ακούσετε τα ονόματά τους να προφέρονται με θαυμασμό, ευγνωμοσύνη, δέος, αγάπη. Με δυο λόγια από του κορυφαίους.

27.  Γιατί το Metropolitan διαθέτει νοσηλευτικό προσωπικό που με τα λόγια των ασθενών περιγράφεται έτσι: «Σε όλες τις περιπτώσεις το νοσηλευτικό προσωπικό ήταν διαθέσιμο και με άψογη συμπεριφορά».

28.  Γιατί το Metropolitan διαθέτει 50.000 τετραγωνικά μέτρα έκτασης με 280 νοσηλευτικές κλίνες, παρέχει δυνατότητα επιλογής των γευμάτων σύμφωνα  με τις διατροφικές συνήθειες  του νοσηλευόμενου, παρέχει σε όλα του τα δωμάτια, από τετράκλινα μέχρι σουίτες, θέα στη θάλασσα, ατομική τηλεόραση, πρόσβαση σε δορυφορικά κανάλια, fax και υπολογιστή, παρέχει αερομεταφορά ασθενών, παρέχει διαρκή επικοινωνία και on line σύνδεση με τα πιο σημαντικά κέντρα των ιατρικών εξελίξεων στο εξωτερικό και διαθέτει ένα υπερσύγχρονο σύστημα πληροφορικής με διαδραστική επικοινωνία μέσω διαδικτύου, που εξασφαλίζει άμεση πρόσβαση στον ιατρικό φάκελο του ασθενούς, ακόμη και εξ αποστάσεως.

29.  Γιατί το Metropolitan εφαρμόζει πρόγραμμα ελέγχου των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων μέσω παρακολούθησης των κεντρικών φλεβικών καθετήρων, σωστής υγιεινής χεριών, ελέγχου της συμμόρφωσης του προσωπικού στα πρωτόκολλα αντισηψίας, επιμελητείας της χρήσης των αντιβιοτικών καθώς και πρόγραμμα ελέγχου των ενδονοσοκομειακών πτώσεων ασθενών που έχει επιτύχει υποτριπλάσιο αριθμό πτώσεων σε σχέση με τη διεθνή βιβλιογραφία.

30.  Γιατί το Metropolitan έχει τιμηθεί με:

 • “Certified ESO Stroke Unit” από τον Οργανισμό European Stroke Organisation.
 • "Certificate of Membership" 2017 από το Breast Centres Network.
 • ISO 9001 και πιστοποίηση από το διεθνή οίκο Bureau Veritas .
 • ISO 22000 από την Lloyd’s Register (LRQA) για την ασφάλεια και την υγιεινή των τροφίμων για τα γεύματα των ασθενών.
 • ISO 15189-2012 από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης που αφορά στη διενέργεια περισσότερων, από 70 μικροβιολογικών βιοχημικών, αιματολογικών και ανοσολογικών εξετάσεων.
 • Αριστεία στον Ιατρικό Τουρισμό από το διεθνή οργανισμό Temos International.
 • Ένταξη στα Best Hospitals Worldwide από το Diplomatic Council, για την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών υγείας, τις υπερσύγχρονες υποδοµές, τον πρωτοποριακό ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και την επάνδρωσή του Metropolitan με  κορυφαίο ιατρικό, επιστημονικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό.

31.  Γιατί το Metropolitan διαθέτει κάποιους εντυπωσιακούς αριθμούς που είναι:

 • 35.000 ασθενείς κάθε χρόνο για νοσηλεία.
 • 350.000 επισκέπτες στα εξωτερικά ιατρεία και το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, κάθε χρόνο.
 • 1.500 περίπου εξειδικευμένοι ιατροί και 800 νοσηλευτές και παραϊατρικό προσωπικό.

32.  Γιατί, για το Metropolitan οι χορηγίες είναι ένας ακόμη τρόπος να στηρίξει τη δημόσια υγεία. Γι’ αυτό και  είναι περήφανος χορηγός όλων όσοι στηρίζουν ή προάγουν τη δημόσια υγεία με το δικό τους τρόπο, όπως ο ΣΕΓΑΣ, η Εθνική Μπάσκετ, η Εθνική Ποδοσφαίρου, ο ποδοσφαιρικός Ολυμπιακός, ο ΙΟΠ και η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.

33. Γιατί το Metropolitan ακούει καθημερινά από τους ασθενείς του λόγια σαν και αυτά:

«Δε νομίζω ότι υπάρχει καλύτερο θεραπευτήριο από το Metropolitan».

«Θεωρώ ότι όλη η διαδικασία της παραμονής μου και της θεραπείας μου ήταν χωρίς υπερβολή τέλεια! Σας ευχαριστώ πολύ!»

«Όποτε χρειάστηκε να εξετασθεί ή εγώ ή ο σύζυγός μου αισθάνθηκα άνετα, φιλικά και υπεύθυνα. Ευχαριστούμε – Συνεχίστε».