Επιτυχής επέμβαση με τη χρήση Beromun (TNFa) σε περιστατικό ανεγχείρητου μελανώματος & πιστοποίηση για το Metropolitan Hospital

Το Metropolitan Hospital ανακοινώνει την πιστοποίησή του για τη χρήση του φαρμάκου Beromun (TNFa), το οποίο χρησιμοποιείται για τοπική χημειοθεραπεία σε περιστατικά ανεγχείρητου μελανώματος ή σαρκώματος άκρων, με καλά θεραπευτικά αποτελέσματα.

Η πιστοποίηση έγινε μέσω της Κλινικής Χειρουργικής Ογκολογίας και Κέντρου Περιοχικών Θεραπειών του Metropolitan Hospital που διευθύνει ο κ. Οδυσσέας-Ιωάννης Ζώρας, Καθηγητής Χειρουργικής Ογκολογίας.

Στην εν λόγω Κλινική, πραγματοποιήθηκε στις 25/8/2022, επιτυχής χειρουργική επέμβαση με επικεφαλής χειρουργό τον κ. Ζώρα, στην αποτελεσματικότητα της οποίας συνέβαλαν ουσιωδώς η κ. Θεανώ Δεμέστιχα, Αναισθησιολόγος, ο κ. Θεόδωρος Χατζηπαναγιώτου, Διευθυντής Πυρηνικός Ιατρός, η κ. Φωτεινή Στρωματιά, Ακτινοφυσικός και η κ. Ασπασία Ντραβάλια Διευθύντρια του φαρμακείου. Το περιστατικό αφορούσε σε άντρα 55 ετών με επιθηλιοειδές αγγειοσάρκωμα κάτω άκρου (G3) ο οποίος αρνήθηκε τον ακρωτηριασμό ενώ, παράλληλα, δεν ήταν εφικτή μια συντηρητική χειρουργική αντιμετώπιση. Στην επέμβαση παρευρέθηκαν ειδικοί από την Boehringer Ingelheim, οι οποίοι αξιολόγησαν τη χρήση του εν λόγω φαρμάκου και προχώρησαν στην πιστοποίηση, στην οποία αναφέρουν ότι «…ο καθηγητής Ζώρας και η ομάδα του στο Metropolitan Hospital Athens απέδειξαν τις δεξιότητες και την ικανότητα να εκτελούν με ασφάλεια το “TNF‐alpha (Beromun®) and Melphalan”…»  Η πιστοποίηση αυτή είναι μόλις  η 2η που δίνεται σε νοσοκομείο στην Ελλάδα.

Δείτε περισσότερα εδώ